Cargo – wygodniejsze niż spiżarnia?


Czy w swojej kuchni warto mieć cargo? A jeśli tak to jakie?

Planując swoją kuchnię warto zastanowić się nad cargiem w jednej z szafek.

Producenci systemów zwanych cargo proponują różne wielkości i wykończenia mechanizmów.
Cargo można zastosować w szafce małej (wąskiej np. 20 cm) podblatowej lub w dużej gospodarczej szafie wielkości lodówki.

Carga mają różne przeznaczenia. Są np. bardzo wąskie na środki czystości i mamy pokaźne mechanizmy do przechowywania całych zgrzewek napojów, cukru, mąki, ryżu i innych produktów spożywczych.

Jeśli więc lubimy w domu mieć zapasy spożywcze, a duże zakupy robić raz na parę tygodni warto pokusić się o duże, gospodarcze cargo, gdzie możemy wszystkie artykuły spożywcze swobodnie magazynować z bardzo łatwym dostępem do nich i właściwą segregacją. W cargach dobrych producentów półki są regulowane, więc bardzo łatwo dopasować ich konfigurację do naszych oczekiwań.

Warto też pamiętać że mechanizmy cargo oferują bardzo dobry dostęp do przechowywanych produktów, można po nie sięgnąć z dowolnej strony, mechanizmy dobrych producentów charakteryzują się płynnością i lekkością w wysuwaniu, co bardzo ułatwia korzystanie z nich.

Oczywiście zapraszamy na naszą ekspozycję – pokazujemy różnorodne typy rozwiązań, można zobaczyć na żywo.

Zdjęcia: www.peka.pl oraz z naszej ekspozcyji.


Weronika Brala
Projektant
+48 601 302 792
weronika.brala@chobot.pl www.chobotdesign.pl