drukuj

Cannelloni z Tuńczykiem i Pesto z Suszonych Pomidorów

Cannelloni i tuńczyk to standardowe połączenie. Dziś z dużą ilością sera, a właściwie serów, bo starte zostały żółty i mozarella. Zasiliły nadzienie i zostały zapieczone na wierzchu.

Fajnie pasują suszone pomidory. Więc jako dodatek: pomidorowe pesto.

NADZIENIE:

  • tuńczyk z puszki
  • cebula i czosnek drobno posiekane
  • śmietana
  • jajko
  • ser żółty i mozarella

Wszystkie składniki należy wymieszać.

Cannelloni gotuję przez połowę czasu podanego an opakowaniu. Wypełniam nadzienie, układam w naczyniu polanym sosem pomidorowym, wierzch posypuję startymi serami (żółty plus mozarella). Zapiekam, aż się zarumieni. Serwuję z pesto z suszonych pomidorów.

PESTO Z SUSZONYCH POMIDORÓW:

  • suszone pomidory
  • bazylia
  • oliwa
  • czosnek
  • parmezan

Wszystkie składniki zetrzeć w blenderze.

0