1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Łazienki
    • Salonowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotele
    • Biura
    • Restauracje
    • Sklepy
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Know How

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Makowiec bez ciasta

Składniki: 200 g maku (półtorej szklanki) pół szklanki…

zobacz przepis
Makowiec bez ciasta

Tort Makowy bez mąki

SKŁADNIKI: 300 g maku mielonego 3/4 szklanki ksylitolu 6…

zobacz przepis
Tort Makowy bez mąki

Czekoladowy sos do mięsa mole

Składniki: cebula dorbno pokrojona w kosteczkę…

zobacz przepis
Czekoladowy sos do mięsa mole

Chutney rabarbarowy

SKŁADNIKI: rabarbar pokrojony w drobne kawałki (kilka…

zobacz przepis
Chutney rabarbarowy

Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Szparagi ugotować w lekko osłodzonej wodzie lub w…

zobacz przepis
Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

SKŁADNIKI: sznycle z mięsa indyka – utłuc…

zobacz przepis
Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

Tortilla orkiszowa

Składniki: 200g mąki orkiszowej woda 110 – 120 ml…

zobacz przepis
Tortilla orkiszowa

Hummus z tartego sezamu

Składniki: sezam – należy go podprażyć na patelni…

zobacz przepis
Hummus z tartego sezamu

Borówka

Cóż – tym razem przepis aż nadto prosty –…

zobacz przepis
Borówka

Bardzo greckie tzatziki

Dla mnie tzatziki istniało zawsze jako dodatek do mięs, a…

zobacz przepis
Bardzo greckie tzatziki

Grissini: Czekadełko

2,5 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1/3 szklanki mleka 1/3…

zobacz przepis
Grissini: Czekadełko

Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Kapustę poszatkować i wrzucić wraz z rodzynkami do…

zobacz przepis
Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Sos: trzy żółtka masło (1 kostka) ocet winny estragon…

zobacz przepis
Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Papryki Marynowane

Papryki należy obgotować przez 3 minuty w wodzie z…

zobacz przepis
Papryki Marynowane

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Ogórki Małosolne

1 kg małych ogórków 4- 5 ząbków czosnku Kilka liści…

zobacz przepis
Ogórki Małosolne

Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1…

zobacz przepis
Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Szczupak Smażony

Pochwała prostoty. Po nabyciu pięknego, całego szczupaka…

zobacz przepis
Szczupak Smażony

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Mazurek z Bratkami

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Bratkami

Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Mazurek z Czekoladą i Chilli

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Czekoladą i Chilli

Sernik z Gorącymi Malinami

Przepis Pani Zofii Nasierowskiej. Pycha. kilogram…

zobacz przepis
Sernik z Gorącymi Malinami

Jabłecznik Wiedeński

SKŁADNIKI CIASTO: 190 g ciastek imbirowych (proponuje…

zobacz przepis
Jabłecznik Wiedeński

Nalewka

Najlepsza na świecie… Z dowolnych owoców: malin…

zobacz przepis
Nalewka

Marcepanowa Rozkosz

SKŁADNIKI: 40 dag migdałów 30 dag cukru pudru 3 łyżki…

zobacz przepis
Marcepanowa Rozkosz

Smażony Sandacz

Danie wigilijne. Ale bardzo smaczne, tak więc obiecuję…

zobacz przepis
Smażony Sandacz

Makowiec

SKŁADNIKI (MAK): pół kilo maku bakalie: rodzynki…

zobacz przepis
Makowiec

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Rogaliki z Różą

500 g mąki 1 łyżka cukru 200 g masła lub…

zobacz przepis
Rogaliki z Różą

Kompot z Suszonych Owoców

Zawsze jest na Wigilię, choć dlaczego nie mógłby być…

zobacz przepis
Kompot z Suszonych Owoców

Karp w Galarecie

Ugotować wywar z warzyw i kostki rosołowej warzywnej, a…

zobacz przepis
Karp w Galarecie

Smażony Karp

Pokroić w kawałki, posolić. Obtoczyć w mące…

zobacz przepis
Smażony Karp

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Kluski z Makiem

SKŁADNIKI (MAK): 15 dkg maku bakalie: rodzynki, orzechy…

zobacz przepis
Kluski z Makiem

Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Inspiracja od pani Agnieszki Kręglickiej. Gdy mamy…

zobacz przepis
Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Ciasto Drwala

SKŁADNIKI CIASTO: 3 średnie jabłka 185 g. wydrylowanych…

zobacz przepis
Ciasto Drwala

Tościki z Pastą z Oliwek

PASTA Z OLIWEK: 250 g oliwek bez pestek: 1 ząbek…

zobacz przepis
Tościki z Pastą z Oliwek

Kurczak w Winie

Jeden z moich ulubionych przepisów. Zawsze robi furorę…

zobacz przepis
Kurczak w Winie

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Melon z Szynką Parmeńską

Dobrze, jeśli melon jest dojrzały i smaczny. To gwarancja…

zobacz przepis
Melon z Szynką Parmeńską

Rolmopsy

Te są pyszne. Dobry przepis! SKŁADNIKI: śledzie…

zobacz przepis
Rolmopsy

Śledzie w Oleju

Niemodne, ale pyszne… Śledzie w oleju: najprostszy…

zobacz przepis
Śledzie w Oleju

Śledzie z Rodzynkami

Na słodko i z dużą ilością przypraw. I oczywiście nie…

zobacz przepis
Śledzie z Rodzynkami

1 2 Następne »

Informacja o Cookies
Ta strona wykorzystuje pliki cookies zainstalowane przez naszą Spółkę lub podmioty trzecie do celów statystycznych, marketingowych oraz analitycznych, umożliwiając świadczenie Państwu spersonalizowanych usług reklamowych na odwiedzanych stronach. Zmiana ustawień dotyczących plików cookies oraz ich wyłączenie możliwe jest w każdym czasie za pomocą ustawień przeglądarki. Korzystanie z tej strony bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji dotyczących wykorzystania plików cookies znajdziecie Państwo w naszej Polityce Prywatności