1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Łazienki
    • Salonowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotele
    • Biura
    • Restauracje
    • Sklepy
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Know How > Sosy & Pasty

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Czekoladowy sos do mięsa mole

Składniki: cebula dorbno pokrojona w kosteczkę…

zobacz przepis
Czekoladowy sos do mięsa mole

Chutney rabarbarowy

SKŁADNIKI: rabarbar pokrojony w drobne kawałki (kilka…

zobacz przepis
Chutney rabarbarowy

Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Szparagi ugotować w lekko osłodzonej wodzie lub w…

zobacz przepis
Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

SKŁADNIKI: sznycle z mięsa indyka – utłuc…

zobacz przepis
Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

Hummus z tartego sezamu

Składniki: sezam – należy go podprażyć na patelni…

zobacz przepis
Hummus z tartego sezamu

Bardzo greckie tzatziki

Dla mnie tzatziki istniało zawsze jako dodatek do mięs, a…

zobacz przepis
Bardzo greckie tzatziki

Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Sos: trzy żółtka masło (1 kostka) ocet winny estragon…

zobacz przepis
Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Tościki z Pastą z Oliwek

PASTA Z OLIWEK: 250 g oliwek bez pestek: 1 ząbek…

zobacz przepis
Tościki z Pastą z Oliwek

Kulki Chlebowe i 3 Pesto

Co jest jeszcze smaczniejsze niż pizza? Odpowiedź brzmi:…

zobacz przepis
Kulki Chlebowe i 3 Pesto

Pesto z Rukoli

Czasem potrawa przyrządzona ot tak – od niechcenia…

zobacz przepis
Pesto z Rukoli

Pasta z Fasoli

Inspiracja z El Popo. Nie wyszło tak samo, ale zaproszeni…

zobacz przepis
Pasta z Fasoli

Miodowy Winegret

oliwa z oliwek ocet winny lub balsamiczny musztarda miód…

zobacz przepis
Miodowy Winegret

Hummus

ciecierzyca (namoczona przez 24 godz. i gotowana przez 2…

zobacz przepis
Hummus

Pesto Bazyliowe

bazylia oliwa z oliwek opcjonalnie parmezan Zmiksować w…

zobacz przepis
Pesto Bazyliowe

Pesto z Oliwek lub Tapenada

oliwki oliwa z oliwek opcjonalnie migdały (tapenada)…

zobacz przepis
Pesto z Oliwek lub Tapenada

Pesto z Suszonych Pomidorów

suszone pomidory oliwa z oliwek opcjonalnie czosnek…

zobacz przepis
Pesto z Suszonych Pomidorów

Masło Czosnkowe

masło czosnek Zmiksować w blenderze. Pychota z kulkami…

zobacz przepis
Masło Czosnkowe

Pesto z Rukoli

rukola (dużo, najlepiej całe opakowanie, po zmiksowanie…

zobacz przepis
Pesto z Rukoli

Majonez Curry

majonez curry Wymieszać. Pasuje do ryby, frytek…

zobacz przepis
Majonez Curry

Pasta z Awokado

Rozgniatam avocado widelcem, skrapiam cytryną, to…

zobacz przepis
Pasta z Awokado

Tzatziki

Sos tzatziki. Oczywiście kojarzy się z wakacjami. Grecja…

zobacz przepis
Tzatziki

Informacja o Cookies
Ta strona wykorzystuje pliki cookies zainstalowane przez naszą Spółkę lub podmioty trzecie do celów statystycznych, marketingowych oraz analitycznych, umożliwiając świadczenie Państwu spersonalizowanych usług reklamowych na odwiedzanych stronach. Zmiana ustawień dotyczących plików cookies oraz ich wyłączenie możliwe jest w każdym czasie za pomocą ustawień przeglądarki. Korzystanie z tej strony bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji dotyczących wykorzystania plików cookies znajdziecie Państwo w naszej Polityce Prywatności