1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Łazienki
    • Salonowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotele
    • Biura
    • Restauracje
    • Sklepy
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Podróżujemy > Europa > Polska

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Składniki: pół kilo wołowiny pokrojonej w kawałki…

zobacz przepis
Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Jagodowy Sernik

Sernik wzbudził wśród gości entuzjazm. Podobno…

zobacz przepis
Jagodowy Sernik

Racuszki z Jagodami

SKŁADNIKI: pół litra kefiru 2 jajka łyżeczka proszku…

zobacz przepis
Racuszki z Jagodami

Biszkopt z Jabłkami

szklanka cukru szklanka mąki 4 jajka łyżeczka proszku do…

zobacz przepis
Biszkopt z Jabłkami

Klasyczna Kaczka

Kaczkę (nogi, piersi) zamarynować z minimalną ilością…

zobacz przepis
Klasyczna Kaczka

Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Kapustę poszatkować i wrzucić wraz z rodzynkami do…

zobacz przepis
Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Makaron z serem z skwarkami

Pychota dla leniuchów. Makaron ugotować i posypać…

zobacz przepis
Makaron z serem z skwarkami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Ogórki Małosolne

1 kg małych ogórków 4- 5 ząbków czosnku Kilka liści…

zobacz przepis
Ogórki Małosolne

Pstrąg z Ziołami z Patelni

Ponownie pochwała prostoty. Pstrągi zaczęły się…

zobacz przepis
Pstrąg z Ziołami z Patelni

Szczupak Smażony

Pochwała prostoty. Po nabyciu pięknego, całego szczupaka…

zobacz przepis
Szczupak Smażony

Ruskie Pierogi

CIASTO: 1 kg mąki sól oliwa gorąca woda wszystko…

zobacz przepis
Ruskie Pierogi

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Mazurek z Bratkami

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Bratkami

Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Mazurek z Czekoladą i Chilli

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Czekoladą i Chilli

Sernik z Gorącymi Malinami

Przepis Pani Zofii Nasierowskiej. Pycha. kilogram…

zobacz przepis
Sernik z Gorącymi Malinami

Nalewka

Najlepsza na świecie… Z dowolnych owoców: malin…

zobacz przepis
Nalewka

Smażony Sandacz

Danie wigilijne. Ale bardzo smaczne, tak więc obiecuję…

zobacz przepis
Smażony Sandacz

Makowiec

SKŁADNIKI (MAK): pół kilo maku bakalie: rodzynki…

zobacz przepis
Makowiec

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Karp w Galarecie

Ugotować wywar z warzyw i kostki rosołowej warzywnej, a…

zobacz przepis
Karp w Galarecie

Smażony Karp

Pokroić w kawałki, posolić. Obtoczyć w mące…

zobacz przepis
Smażony Karp

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Płoć Pieczona

Ach, te ości. Więcej nie zrobię z tego powodu płoci…

zobacz przepis
Płoć Pieczona

Flądra Smażona

Czwartek to u nas dzień świeżych ryb. Tak więc…

zobacz przepis
Flądra Smażona

Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Cała ryba, nie filet – oto jest wyzwanie. U nas…

zobacz przepis
Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Rolmopsy

Te są pyszne. Dobry przepis! SKŁADNIKI: śledzie…

zobacz przepis
Rolmopsy

Śledzie w Oleju

Niemodne, ale pyszne… Śledzie w oleju: najprostszy…

zobacz przepis
Śledzie w Oleju

Śledzie z Rodzynkami

Na słodko i z dużą ilością przypraw. I oczywiście nie…

zobacz przepis
Śledzie z Rodzynkami

Słodka Wątróbka

Tykocin, restauracja żydowska Tejsza. Zamiast najlepszego…

zobacz przepis
Słodka Wątróbka

Babka Ziemniaczana z Szałwią

Z blendera czy nie? Oto jest pytanie. W blenderze starłam…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana z Szałwią

Babka Ziemniaczana

Ciąg dalszy kulinarnej podróży po Podlasiu. Babka…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana

Świeże Poziomki: Powidła

Nazbierałam w lesie. Fantastycznie pachną. Najlepiej…

zobacz przepis
Świeże Poziomki: Powidła

Pierogi z Soczewicą

Nie było takie trudne… Dobry wałek, szklanka z w…

zobacz przepis
Pierogi z Soczewicą

Wiosenny Kruchy Placuszek z Rabarbarem

Ostatnie zakupy w markecie przypomniały mi dawne czasy.…

zobacz przepis
Wiosenny Kruchy Placuszek z Rabarbarem

Placki z Jabłkiem z Razowej Mąki

Pełnoziarnista mąka pszenna to kolejny hit mojej kuchni.…

zobacz przepis
Placki z Jabłkiem z Razowej Mąki

Racuchy z Dynią

Bardzo dobry przepis, według mnie. Racuchy smażyło się…

zobacz przepis
Racuchy z Dynią

Śledzie w Śmietanie

Obecnie śledź chyba nie jest modny. A przecież jest…

zobacz przepis
Śledzie w Śmietanie

Kapusta ze Skwarkami

Potrzebne są: kapusta, boczek lub/i słonina na skwarki…

zobacz przepis
Kapusta ze Skwarkami

Ogórki Kiszone

Nie sądziłam, że to tak proste… Ogórki trzeba…

zobacz przepis
Ogórki Kiszone

Kurczak Pieczony z Boczkiem

Fajny pomysł, prosty i z piekarnika. I dość efektowny.…

zobacz przepis
Kurczak Pieczony z Boczkiem

Informacja o Cookies
Ta strona wykorzystuje pliki cookies zainstalowane przez naszą Spółkę lub podmioty trzecie do celów statystycznych, marketingowych oraz analitycznych, umożliwiając świadczenie Państwu spersonalizowanych usług reklamowych na odwiedzanych stronach. Zmiana ustawień dotyczących plików cookies oraz ich wyłączenie możliwe jest w każdym czasie za pomocą ustawień przeglądarki. Korzystanie z tej strony bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji dotyczących wykorzystania plików cookies znajdziecie Państwo w naszej Polityce Prywatności