1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Łazienki
    • Salonowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotele
    • Biura
    • Restauracje
    • Sklepy
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Inspirujemy > Leitmotiv

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Makaron z szparagami i kozim serem

Porcja na 3-4 osoby, wg Kwestii Smaku Składniki: 200 g…

zobacz przepis
Makaron z szparagami i kozim serem

Quiche lorraine ze szparagami

Składniki na ciasto: 100 g masła 100 g mąki 1…

zobacz przepis
Quiche lorraine ze szparagami

Szparagi z szynką

Szparagi obrać i gotować 12 minut w osolonej wodzie.…

zobacz przepis
Szparagi z szynką

Krem z białych warzyw

Składniki: ziemniak kalafior seler por pietruszka cebula…

zobacz przepis
Krem z białych warzyw

Krem ze szparagów z boczkiem i kozim jogurtem

Składniki: 2 pęczki szparagów 1 cebula kostka rosołowa…

zobacz przepis
Krem ze szparagów z boczkiem i kozim jogurtem

Tarta ze szpinakiem, fetą i szparagami

Ciasto: 100 g masła 100 g mąki orkiszowej jasnej szczypta…

zobacz przepis
Tarta ze szpinakiem, fetą i szparagami

Tartiflette

Składniki: – ok. 500 g sera reblochon de Savoie (w…

zobacz przepis
Tartiflette

Tarta z białymi szparagami i łososiem

Tarta: 125 g masła 125 g mąki jajko łyżka śmietany…

zobacz przepis
Tarta z białymi szparagami i łososiem

Szparagi zapiekane z szałwią i fetą

Składniki: szparagi (pęczek, obrane, surowe) 1 cebula…

zobacz przepis
Szparagi zapiekane z szałwią i fetą

Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Szparagi ugotować w lekko osłodzonej wodzie lub w…

zobacz przepis
Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Krem ze szparagów

Składniki: pęczek szparagów cebula masło kostka…

zobacz przepis
Krem ze szparagów

Kurczak orientalny ze szparagami i czarnym ryżem

Składniki: kurczak (pierś) pokrojony w kawałki o…

zobacz przepis
Kurczak orientalny ze szparagami i czarnym ryżem

Boeuf Strogonow

Składniki: 500 g mięsa wołowego, pokrojonego w paski 1…

zobacz przepis
Boeuf Strogonow

Pizza z borowikami

Po włosku: pizza con funghi porcini. Toskański przysmak…

zobacz przepis
Pizza z borowikami

Tagliatelle z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików (pokrojone w kawałki) cebula…

zobacz przepis
Tagliatelle z borowikami

Risotto z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików ryż do risotto – 2…

zobacz przepis
Risotto z borowikami

Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

SKŁADNIKI: makaron tagliatelle pęczek zielonych…

zobacz przepis
Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

SKŁADNIKI: pęczek szparagów paczka boczku w plasterkach…

zobacz przepis
Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

Fritatta ze Szparagami i Kurkami

SKŁADNIKI: pęczek zielonych szparagów 4 jajka śmietana…

zobacz przepis
Fritatta ze Szparagami i Kurkami

Smażone Szparagi

Potraktowane niestandardowo, ale pyszne. Usmażone, jak…

zobacz przepis
Smażone Szparagi

Pizza ze szparagami

CIASTO: 200 g mąki 125 ml wody 20 g drożdży…

zobacz przepis
Pizza ze szparagami

Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Składniki: 500 g makaronu pappardelle 1 łyżka oliwy 1…

zobacz przepis
Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Zupa z papryki i dyni z miętą i fetą

Składniki: ćwierć średniej dyni pokrojonej w kostkę 1…

zobacz przepis
Zupa z papryki i dyni z miętą i fetą

Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Ciasto drożdżowe – to był strzał w dziesiątkę.…

zobacz przepis
Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Tarta z Kurkami i Pomidorami

CIASTO: 200g mąki 100g tłuszczu (masło plus margaryna)…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Pomidorami

Ruskie Pierogi

CIASTO: 1 kg mąki sól oliwa gorąca woda wszystko…

zobacz przepis
Ruskie Pierogi

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Naleśniki ze Szparagami

ugotować szparagi usmażyć naleśniki (szklanka mąki…

zobacz przepis
Naleśniki ze Szparagami

Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

SKŁADNIKI: posiekana tasakiem wieprzowina (około 200…

zobacz przepis
Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

Szparagi z Sosem Bearnaise

Szaparagi ugotować w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.…

zobacz przepis
Szparagi z Sosem Bearnaise

Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Składniki: masło 45 g 250 g pieczarek 2 pory pokrojone…

zobacz przepis
Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Składniki: roszponka i inne zielone sałaty (np. rukola…

zobacz przepis
Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle 400 g wątróbek…

zobacz przepis
Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

Mintaj Orientalny

Przygotować marynatę z: oliwy, soku z cytryny, curry…

zobacz przepis
Mintaj Orientalny

Włoski Omlet z Tymiankiem

Pyszny… A tymianek bardzo dobrze rośnie w naszych…

zobacz przepis
Włoski Omlet z Tymiankiem

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Tarta z Mascarpone i Dynią

Dobry przepis… Ciasto: 125 g mąki 125 g masła 1…

zobacz przepis
Tarta z Mascarpone i Dynią

Fusilli z Grzybami

Najprostsze – najlepsze. Dowolny makaron…

zobacz przepis
Fusilli z Grzybami

Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

W tym roku to 13 czerwca jest tą datą! Pierwsze…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Typowa potrawa tym razem przez mnie nieco zmodyfikowana. Do…

zobacz przepis
Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Grecka Zapiekanka

Bardzo czasochłonna zapiekanka w mojej dzisiejszej wersji…

zobacz przepis
Grecka Zapiekanka

Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Udany pomysł. Doskonałym akcentem jest zarówno duża…

zobacz przepis
Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Tarta z Kurkami i Koperkiem

Bardzo dobra tarta. Kurki lubią koperek. I to nawet…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Koperkiem

Babka Ziemniaczana z Szałwią

Z blendera czy nie? Oto jest pytanie. W blenderze starłam…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana z Szałwią

1 2 Następne »

Informacja o Cookies
Ta strona wykorzystuje pliki cookies zainstalowane przez naszą Spółkę lub podmioty trzecie do celów statystycznych, marketingowych oraz analitycznych, umożliwiając świadczenie Państwu spersonalizowanych usług reklamowych na odwiedzanych stronach. Zmiana ustawień dotyczących plików cookies oraz ich wyłączenie możliwe jest w każdym czasie za pomocą ustawień przeglądarki. Korzystanie z tej strony bez zmiany ustawień dotyczących plików cookies oznacza, że pliki cookies będą umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Więcej informacji dotyczących wykorzystania plików cookies znajdziecie Państwo w naszej Polityce Prywatności