Cannelloni ze Szpinakiem i Bursztynem
Zadanie główne: dobrze ugotować makaron. Nie może być rozgotowany, bo rurki będą płaskie, ani surowy, bo będzie niesmaczny.
Tym razem makaron wyraźnie szedł mi na rękę. Z Włoch, z czasem gotowania na opakowaniu 19 minut. Więc podjęłam decyzję: 9.
9 minut gotowania było akurat. Makaron trzymał kształt, a kwestię surowości załatwił piekarnik.
SKŁADNIKI:
- cannelloni
- szpinak mrożony
- biały serek do smarowania chleba
- sos pomidorowy
- bazylia
- czosnek
- ser bursztyn
WYKONANIE:
- makaron obgotowuję przez połowę czasu podanego na opakowaniu
- szpinak mieszam z białym serkiem i czosnkiem oraz doprawiam solą i pieprzem
- masę szpinakową nakładam do rurek makaronu
- makaron układam na sosie pomidorowo – bazyliowym i posypuję startym serem bursztyn
- zapiekam, aż się zarumieni