drukuj

Cannelloni ze Szpinakiem i Bursztynem

Zadanie główne: dobrze ugotować makaron. Nie może być rozgotowany, bo rurki będą płaskie, ani surowy, bo będzie niesmaczny.

Tym razem makaron wyraźnie szedł mi na rękę. Z Włoch, z czasem gotowania na opakowaniu 19 minut. Więc podjęłam decyzję: 9.

9 minut gotowania było akurat. Makaron trzymał kształt, a kwestię surowości załatwił piekarnik.

SKŁADNIKI:

  • cannelloni
  • szpinak mrożony
  • biały serek do smarowania chleba
  • sos pomidorowy
  • bazylia
  • czosnek
  • ser bursztyn

WYKONANIE:

  • makaron obgotowuję przez połowę czasu podanego na opakowaniu
  • szpinak mieszam z białym serkiem i czosnkiem oraz doprawiam solą i pieprzem
  • masę szpinakową nakładam do rurek makaronu
  • makaron układam na sosie pomidorowo – bazyliowym i posypuję startym serem bursztyn
  • zapiekam, aż się zarumieni
0