drukuj

Gnocchi z Pieczarkami i Tymiankiem

Tym razem w pewnej części autorem przepisu jest sklep Lidl. Troszeczkę służy on jako kopalnia pomysłów i zaskakuje propozycjami dań. Skusiłam się na gnocchi. A po ich nabyciu musiałam wymyślić, jak je zaserwować.

Więc wybrałam rozwiązanie dość proste. Sos śmietanowo – pieczarkowy. I żeby nie było nudno dodałam świeżą szałwię oraz świeży tymianek. Akurat zdążyły wyrosnąć w ogrodzie przy domu…

SOS:

  • 2 cebule
  • 3/4 kg pieczarek
  • opakowanie śmietany
  • szałwia
  • sól, pieprz
  • tymianek

Na patelni podsmażamy cebulę. Potem wrzucamy pieczarki z szałwią. Na koniec dodajememy śmietanę, sól, pieprz i tymianek.

GNOCCHI:

  • jeśli z Lidla – to idealnie proste – minuta gotowania ;-)
0