pół kilo wołowiny pokrojonej w kawałki około 2×3 cm
pół kilo marchwi pokrojonej na kawałki po około 2 cm
3-4 cebule pokrojone w piórka
1 papryka pokrojona w paski
1 papryczka chili drobno posiekana
kawałek imbiru (posiekanego lub startego na tarce)
3 ząbki czosnku posiekane
pomidory z puszki
sos pomidorowy
curry
przyprawa „cairo shoarma”
kumin
oregano
Sposób przygotowania:
na patelni, na małej ilości oleju podsmażam marchew, a po chwili dodaję do niej wszystkie pozostałe warzywa, po paru minutach przerzucam wszystko z patelni do rondla
na patelni podsmażam mięso i także wrzucam do rondla
rondel ustawiam na ogniu, dodaję pomidory z puszki, sos pomidorowy, curry, cairo shoarmę, kumin i oregano oraz sól do smaku i duszę przez około 2 godziny