Co jest jeszcze smaczniejsze niż pizza? Odpowiedź brzmi: kulki chlebowe z ciasta na pizzę. Podawane jeszcze ciepłe, prosto z pieca (czyli piekarnika w domowym wydaniu). A jako dodatek wszystko, co najlepsze. A więc 3 x pesto. Pesto ze świeżej bazylii, pesto z suszonych pomidorów i pesto z oliwek. A na dokładkę masło czosnkowe…
Prosty pomysł na spotkanie z gośćmi, których lubimy.
Najpierw przygotujmy pesto.
Wszystkie pesto powinny troszkę odczekać przed podaniem.
W tym czasie przygotowujemy kulki chlebowe. Przepis na ciasto jest taki sam, jak na pizzę.
Ciasto na jedną pizzę czyli około 15 kulek:
Ciasto robić ręcznie. Wszystko wymieszać. Drożdze pokruszyć w wodzie. Mieszać okrągłym ruchem aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Przygotować kulki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 15 minut. Kulki muszą się apetycznie zarumienić.
Wszystko podawać, jak zwykle, z dobrym winem. Tym razem może włoskim?…