Przygotować rozczyn z drożdży, odrobiny mleka, mąki i cukru: wrzucić składniki do miski, wymieszać, rozczyn powinien mieć konsystencję śmietany, zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu
Do miski wsypać mąkę, cukier, sól, roztopione masło, dodać rozczyn i mleko i wymieszać (ręką, łyżką lub mikserem), zostawić w cieple do wyrośnięcia
Ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm, szklanką powycinać kółka
Na patelni podsmażyć cebulę (drobno pokrojoną) oraz grzyby, ostudzić i zmiksować w blenderze, dodać jajko i wymieszać, doprawić solą i pieprzem
Na każde kółko nałożyć masę grzybową, złożyć na pół i dobrze skleić
Bułeczki ułożyć na blasze na papierze do pieczenia i posmarować jajkiem ubitym z mlekiem