drukuj

Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

SKŁADNIKI:

  • 250 g makaronu tagliatelle
  • 400 g wątróbek drobiowych
  • 150 g prawdziwków suszonych
  • cebula
  • białe wino (lub cherry lub wino ryżowe)
  • koncentrat pomidorowy
  • oliwa truflowa, trufle – dla wymagających
  • parmezan i bazylia do posypania
  • masło do smażenia

PRZYGOTOWANIE:

  • prawdziwki namoczyć we wrzątku na około 30 minut
  • makaron ugotować al dente
  • równocześnie zeszklić na maśle posiekaną cebulę (przez około 4-5 minut) i wrzucić do niej posiekaną wątróbkę i dusić kolejne 4-5 minut
  • posolić, popieprzyć, dodać odrobinę wytrawnego wina oraz koncentrat pomidorowy
  • wymieszać z makaronem
  • serwować posypane tartym parmezanem, z listkami bazylii lub pokrojonymi truflami (lub z kroplą oliwy truflowej)
0