drukuj

Tagliatelle z Sosem Drobiowym

Danie bardzo smaczne i szybko wykonalne.

SOS POMIDOROWY:

  • mała cebula posiekana
  • ząbek zcosnku
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • oregano
  • cukier, sól, pieprz

Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę i czosnek, potem dodać pozostałe składniki, na koniec, po około 15 minutach duszenia doprawić.

SOS DROBIOWY:

  • pół kilo kurczaka pokrojonego w drobne paski
  • 100 g migdałów bez skórki
  • 300 g śmietany
  • masło do smażenia
  • sól, pieprz

Kawałki kurczaka podsmażyć na maśle, dodać migdały. Śmietanę podgrzać w osobnym rondelku, dodać do mięsa.

MAKARON.

Wstążki. Ugotować według przepisu na opakowaniu. Przełożyć do podgrzanej miski. Polać sosem pomidorowym, a następnie drobiowym.

0