Akurat ta tarta nie zawiera ani cukru, ani mąki pszennej. Mąka została wykonana z mieszaniny różnych mąk: kukurydzianej, ryżowej, migdałowej, jaglanej, gryczanej (mogą być też inne) zmieszanych w mniej więcej tych samych proporcjach.
Tarta (spód):
połowa kostki masła
szczypta soli
1 jajko
wszystko należy zmieszać z mąką i zagnieść, mąki musi być tyle, żeby ciasto było zwarte, gotowym ciastem wyłożyć nasmarowane masłem naczynie do tarty i zapiec w 200 stopniach przez 15-20 minut
Wierzch:
banany – kilka sztuk – pokroić w plasterki i ułożyć na wierzchu tarty
masa czekoladowa – rozpuścić w rondelku 2 kostki masła, dodać około pół szklanki kakao, pół szklanki ksylitolu, około pół litra śmietany oraz chili – umieścić masę na wierzchu tarty, na bananach