SKŁADNIKI (BISZKOPT):
SKŁADNIKI (MASA):
DO PRZEŁOŻENIA:
1. BISZKOPT: mąkę pszenną, ziemniaczaną, kakao i przyprawę korzenną mieszamy i odstawiamy. Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z połową cukru aż powstanie puszysta lśniąca masa. W innej misce ubijamy białka z resztą cukru, aż powstanie gęsta piana. Następnie łączymy żółtka z białkami mieszając bardzo delikatnie. Następnie powoli wsypujemy mąki i dokładnie mieszamy, na koniec możemy krótko zmiksować. Masę wyłożyć do tortownicy i piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wyjąć wystudzić i przekroić na 3 blaty.
2. MASA: schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder i cynamon. Serek mascarpone zmiksować parę sekund w osobnej misce a następnie delikatnie wymieszać. Dodałem jeszcze 1 Śmietanfix aby masa lepiej się związała.