drukuj

Zupa Kokosowa z Chilli

Rozgrzewająca na mroźny wieczór…

SKŁADNIKI:

  • pół litra bulionu z kury
  • pół litra mleka kokosoego
  • kawałek startego imbiru
  • pół kilo kawałków z piersi kurczaka
  • 2 papryczki chilli
  • łyżka brązowego cukru
  • 4 łyżki sosu rybnego
  • 4 trawy cytrynowe
  • sok z lemonki
  • świeża kolendra
  • dymka

PRZYGOTOWANIE:

  • Bulion i mleko kokosowe wlać do garnka, dodać imbir, zagotować.
  • Dodać kawałki kurczaka, chilli, cukier, sos rybny trawę cytrynową i gotować 15 minut.
  • Usunąć trawę cytrynową i wlać sok z lemonki.
  • Serwować z dymką i kolendrą.

Przepis wg Marty Gessler.

0