1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Know How > Sosy & Pasty

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Czekoladowy sos do mięsa mole

Składniki: cebula dorbno pokrojona w kosteczkę…

zobacz przepis
Czekoladowy sos do mięsa mole

Chutney rabarbarowy

SKŁADNIKI: rabarbar pokrojony w drobne kawałki (kilka…

zobacz przepis
Chutney rabarbarowy

Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Szparagi ugotować w lekko osłodzonej wodzie lub w…

zobacz przepis
Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

SKŁADNIKI: sznycle z mięsa indyka – utłuc…

zobacz przepis
Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

Hummus z tartego sezamu

Składniki: sezam – należy go podprażyć na patelni…

zobacz przepis
Hummus z tartego sezamu

Bardzo greckie tzatziki

Dla mnie tzatziki istniało zawsze jako dodatek do mięs, a…

zobacz przepis
Bardzo greckie tzatziki

Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Sos: trzy żółtka masło (1 kostka) ocet winny estragon…

zobacz przepis
Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Tościki z Pastą z Oliwek

PASTA Z OLIWEK: 250 g oliwek bez pestek: 1 ząbek…

zobacz przepis
Tościki z Pastą z Oliwek

Kulki Chlebowe i 3 Pesto

Co jest jeszcze smaczniejsze niż pizza? Odpowiedź brzmi:…

zobacz przepis
Kulki Chlebowe i 3 Pesto

Pesto z Rukoli

Czasem potrawa przyrządzona ot tak – od niechcenia…

zobacz przepis
Pesto z Rukoli

Pasta z Fasoli

Inspiracja z El Popo. Nie wyszło tak samo, ale zaproszeni…

zobacz przepis
Pasta z Fasoli

Miodowy Winegret

oliwa z oliwek ocet winny lub balsamiczny musztarda miód…

zobacz przepis
Miodowy Winegret

Hummus

ciecierzyca (namoczona przez 24 godz. i gotowana przez 2…

zobacz przepis
Hummus

Pesto Bazyliowe

bazylia oliwa z oliwek opcjonalnie parmezan Zmiksować w…

zobacz przepis
Pesto Bazyliowe

Pesto z Oliwek lub Tapenada

oliwki oliwa z oliwek opcjonalnie migdały (tapenada)…

zobacz przepis
Pesto z Oliwek lub Tapenada

Pesto z Suszonych Pomidorów

suszone pomidory oliwa z oliwek opcjonalnie czosnek…

zobacz przepis
Pesto z Suszonych Pomidorów

Masło Czosnkowe

masło czosnek Zmiksować w blenderze. Pychota z kulkami…

zobacz przepis
Masło Czosnkowe

Pesto z Rukoli

rukola (dużo, najlepiej całe opakowanie, po zmiksowanie…

zobacz przepis
Pesto z Rukoli

Majonez Curry

majonez curry Wymieszać. Pasuje do ryby, frytek…

zobacz przepis
Majonez Curry

Pasta z Awokado

Rozgniatam avocado widelcem, skrapiam cytryną, to…

zobacz przepis
Pasta z Awokado

Tzatziki

Sos tzatziki. Oczywiście kojarzy się z wakacjami. Grecja…

zobacz przepis
Tzatziki