1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Know How > Ciasta

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Tortilla orkiszowa

Składniki: 200g mąki orkiszowej woda 110 – 120 ml…

zobacz przepis
Tortilla orkiszowa

Grissini: Czekadełko

2,5 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1/3 szklanki mleka 1/3…

zobacz przepis
Grissini: Czekadełko

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1…

zobacz przepis
Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Makowiec

SKŁADNIKI (MAK): pół kilo maku bakalie: rodzynki…

zobacz przepis
Makowiec

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Ciasto Drwala

SKŁADNIKI CIASTO: 3 średnie jabłka 185 g. wydrylowanych…

zobacz przepis
Ciasto Drwala

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Greckie Ciasto Filo

CIASTO FILO: 400 g mąki szczypta (6 g) soli 330…

zobacz przepis
Greckie Ciasto Filo

Tort Pawłowa z Truskawkami

W tym roku na początku marca trafił się prawdziwy…

zobacz przepis
Tort Pawłowa z Truskawkami

Kulki Chlebowe i 3 Pesto

Co jest jeszcze smaczniejsze niż pizza? Odpowiedź brzmi:…

zobacz przepis
Kulki Chlebowe i 3 Pesto

Super Pizza

Jak serwować pizzę? Oczywiście z oliwą ekstra virgin i…

zobacz przepis
Super Pizza

Ciasto na Pizzę lub Chlebowe Kulki

Ilości na 1 pizzę: 200 g mąki 125 ml wody…

zobacz przepis
Ciasto na Pizzę lub Chlebowe Kulki

Ciasto na Placki

SKŁADNIKI: 100 g mąki z łyżeczką proszku do pieczenia…

zobacz przepis
Ciasto na Placki

Ciasto Kruche Wytrawne

SKŁADNIKI: 250 g mąki 150 g masła 1 jajko szczypta…

zobacz przepis
Ciasto Kruche Wytrawne

Ciasto Kruche na Słodką Tartę

SKŁADNIKI: 200 g mąki (może być razowa lub zwykła albo…

zobacz przepis
Ciasto Kruche na Słodką Tartę

Ciasto Naleśnikowe

1 szklanka mąki 1 szklanka mleka 2 jajka…

zobacz przepis
Ciasto Naleśnikowe

Ciasto na Pierogi

SKŁADNIKI: 600 g mąki 1 jajko pół szklanki wody sól…

zobacz przepis
Ciasto na Pierogi

Ciasto Kruche Wytrawne z Trzema Żółtkami

SKŁADNIKI: 250 g mąki 125 g masła 3 żółtka woda…

zobacz przepis
Ciasto Kruche Wytrawne z Trzema Żółtkami