1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Podróżujemy > Europa

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Quiche lorraine ze szparagami

Składniki na ciasto: 100 g masła 100 g mąki 1…

zobacz przepis
Quiche lorraine ze szparagami

Tartiflette

Składniki: – ok. 500 g sera reblochon de Savoie (w…

zobacz przepis
Tartiflette

Creme Brulee z chrupiącą skorupką

Tajemnica chrupiącej skorupki cremu brulee jest banalna:…

zobacz przepis
Creme Brulee z chrupiącą skorupką

Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Szparagi ugotować w lekko osłodzonej wodzie lub w…

zobacz przepis
Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Krem ze szparagów

Składniki: pęczek szparagów cebula masło kostka…

zobacz przepis
Krem ze szparagów

Tarta cebulowa z anchois

CIASTO: 100g mąki 100g masła roztopionego szczypta soli…

zobacz przepis
Tarta cebulowa z anchois

Tarta ze szpinakiem i czterema serami

Ciasto: 125 g roztopionego w mikrofalówce masła 150 g…

zobacz przepis
Tarta ze szpinakiem i czterema serami

Boeuf Strogonow

Składniki: 500 g mięsa wołowego, pokrojonego w paski 1…

zobacz przepis
Boeuf Strogonow

Tarta z łososiem i szpinakiem

Ciasto: 150 g mąki (zmieszana kukurydziana z żytnią) 100…

zobacz przepis
Tarta z łososiem i szpinakiem

Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Składniki: pół kilo wołowiny pokrojonej w kawałki…

zobacz przepis
Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Kurczak po toskańsku

SKŁADNIKI: kilka podudzi lub innych kawałków kurczaka…

zobacz przepis
Kurczak po toskańsku

Rożki francuskie z fetą

Szybkie i proste, bo z gotowego ciasta francuskiego. ciasto…

zobacz przepis
Rożki francuskie z fetą

Jagodowy Sernik

Sernik wzbudził wśród gości entuzjazm. Podobno…

zobacz przepis
Jagodowy Sernik

Bardzo greckie tzatziki

Dla mnie tzatziki istniało zawsze jako dodatek do mięs, a…

zobacz przepis
Bardzo greckie tzatziki

Pizza ze szparagami

CIASTO: 200 g mąki 125 ml wody 20 g drożdży…

zobacz przepis
Pizza ze szparagami

Racuszki z Jagodami

SKŁADNIKI: pół litra kefiru 2 jajka łyżeczka proszku…

zobacz przepis
Racuszki z Jagodami

Biszkopt z Jabłkami

szklanka cukru szklanka mąki 4 jajka łyżeczka proszku do…

zobacz przepis
Biszkopt z Jabłkami

Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Składniki: 500 g makaronu pappardelle 1 łyżka oliwy 1…

zobacz przepis
Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Tiramisu

Składniki (na 8 osób): 20-30 podłużnych biszkoptów 50…

zobacz przepis
Tiramisu

Grissini: Czekadełko

2,5 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1/3 szklanki mleka 1/3…

zobacz przepis
Grissini: Czekadełko

Klasyczna Kaczka

Kaczkę (nogi, piersi) zamarynować z minimalną ilością…

zobacz przepis
Klasyczna Kaczka

Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Kapustę poszatkować i wrzucić wraz z rodzynkami do…

zobacz przepis
Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Sos: trzy żółtka masło (1 kostka) ocet winny estragon…

zobacz przepis
Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Makaron z serem z skwarkami

Pychota dla leniuchów. Makaron ugotować i posypać…

zobacz przepis
Makaron z serem z skwarkami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Ogórki Małosolne

1 kg małych ogórków 4- 5 ząbków czosnku Kilka liści…

zobacz przepis
Ogórki Małosolne

Pstrąg z Ziołami z Patelni

Ponownie pochwała prostoty. Pstrągi zaczęły się…

zobacz przepis
Pstrąg z Ziołami z Patelni

Szczupak Smażony

Pochwała prostoty. Po nabyciu pięknego, całego szczupaka…

zobacz przepis
Szczupak Smażony

Ruskie Pierogi

CIASTO: 1 kg mąki sól oliwa gorąca woda wszystko…

zobacz przepis
Ruskie Pierogi

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Naleśniki ze Szparagami

ugotować szparagi usmażyć naleśniki (szklanka mąki…

zobacz przepis
Naleśniki ze Szparagami

Szparagi z Sosem Bearnaise

Szaparagi ugotować w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.…

zobacz przepis
Szparagi z Sosem Bearnaise

Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Składniki: masło 45 g 250 g pieczarek 2 pory pokrojone…

zobacz przepis
Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Mazurek z Bratkami

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Bratkami

Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Mazurek z Czekoladą i Chilli

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Czekoladą i Chilli

Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle 400 g wątróbek…

zobacz przepis
Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

Dorada Zapiekana w Soli

Doradę wypatroszyć i do środka włożyć kawałki…

zobacz przepis
Dorada Zapiekana w Soli

Sernik z Gorącymi Malinami

Przepis Pani Zofii Nasierowskiej. Pycha. kilogram…

zobacz przepis
Sernik z Gorącymi Malinami

Tagliatelle Jacka

Na 3-4 osoby:  kawałek fileta z łososia (świeży)…

zobacz przepis
Tagliatelle Jacka

Tarta z Kurczakiem w Winie

‎250 g mąki, 125 g masła,  szczypta soli i kurkumy…

zobacz przepis
Tarta z Kurczakiem w Winie

Nalewka

Najlepsza na świecie… Z dowolnych owoców: malin…

zobacz przepis
Nalewka

Włoski Omlet z Tymiankiem

Pyszny… A tymianek bardzo dobrze rośnie w naszych…

zobacz przepis
Włoski Omlet z Tymiankiem

Smażony Sandacz

Danie wigilijne. Ale bardzo smaczne, tak więc obiecuję…

zobacz przepis
Smażony Sandacz

Makowiec

SKŁADNIKI (MAK): pół kilo maku bakalie: rodzynki…

zobacz przepis
Makowiec

1 2 3 Następne »