1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Podróżujemy > Europa > Polska

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Składniki: pół kilo wołowiny pokrojonej w kawałki…

zobacz przepis
Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Jagodowy Sernik

Sernik wzbudził wśród gości entuzjazm. Podobno…

zobacz przepis
Jagodowy Sernik

Racuszki z Jagodami

SKŁADNIKI: pół litra kefiru 2 jajka łyżeczka proszku…

zobacz przepis
Racuszki z Jagodami

Biszkopt z Jabłkami

szklanka cukru szklanka mąki 4 jajka łyżeczka proszku do…

zobacz przepis
Biszkopt z Jabłkami

Klasyczna Kaczka

Kaczkę (nogi, piersi) zamarynować z minimalną ilością…

zobacz przepis
Klasyczna Kaczka

Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Kapustę poszatkować i wrzucić wraz z rodzynkami do…

zobacz przepis
Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Makaron z serem z skwarkami

Pychota dla leniuchów. Makaron ugotować i posypać…

zobacz przepis
Makaron z serem z skwarkami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Ogórki Małosolne

1 kg małych ogórków 4- 5 ząbków czosnku Kilka liści…

zobacz przepis
Ogórki Małosolne

Pstrąg z Ziołami z Patelni

Ponownie pochwała prostoty. Pstrągi zaczęły się…

zobacz przepis
Pstrąg z Ziołami z Patelni

Szczupak Smażony

Pochwała prostoty. Po nabyciu pięknego, całego szczupaka…

zobacz przepis
Szczupak Smażony

Ruskie Pierogi

CIASTO: 1 kg mąki sól oliwa gorąca woda wszystko…

zobacz przepis
Ruskie Pierogi

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Mazurek z Bratkami

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Bratkami

Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Mazurek z Czekoladą i Chilli

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Czekoladą i Chilli

Sernik z Gorącymi Malinami

Przepis Pani Zofii Nasierowskiej. Pycha. kilogram…

zobacz przepis
Sernik z Gorącymi Malinami

Nalewka

Najlepsza na świecie… Z dowolnych owoców: malin…

zobacz przepis
Nalewka

Smażony Sandacz

Danie wigilijne. Ale bardzo smaczne, tak więc obiecuję…

zobacz przepis
Smażony Sandacz

Makowiec

SKŁADNIKI (MAK): pół kilo maku bakalie: rodzynki…

zobacz przepis
Makowiec

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Karp w Galarecie

Ugotować wywar z warzyw i kostki rosołowej warzywnej, a…

zobacz przepis
Karp w Galarecie

Smażony Karp

Pokroić w kawałki, posolić. Obtoczyć w mące…

zobacz przepis
Smażony Karp

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Płoć Pieczona

Ach, te ości. Więcej nie zrobię z tego powodu płoci…

zobacz przepis
Płoć Pieczona

Flądra Smażona

Czwartek to u nas dzień świeżych ryb. Tak więc…

zobacz przepis
Flądra Smażona

Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Cała ryba, nie filet – oto jest wyzwanie. U nas…

zobacz przepis
Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Rolmopsy

Te są pyszne. Dobry przepis! SKŁADNIKI: śledzie…

zobacz przepis
Rolmopsy

Śledzie w Oleju

Niemodne, ale pyszne… Śledzie w oleju: najprostszy…

zobacz przepis
Śledzie w Oleju

Śledzie z Rodzynkami

Na słodko i z dużą ilością przypraw. I oczywiście nie…

zobacz przepis
Śledzie z Rodzynkami

Słodka Wątróbka

Tykocin, restauracja żydowska Tejsza. Zamiast najlepszego…

zobacz przepis
Słodka Wątróbka

Babka Ziemniaczana z Szałwią

Z blendera czy nie? Oto jest pytanie. W blenderze starłam…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana z Szałwią

Babka Ziemniaczana

Ciąg dalszy kulinarnej podróży po Podlasiu. Babka…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana

Świeże Poziomki: Powidła

Nazbierałam w lesie. Fantastycznie pachną. Najlepiej…

zobacz przepis
Świeże Poziomki: Powidła

Pierogi z Soczewicą

Nie było takie trudne… Dobry wałek, szklanka z w…

zobacz przepis
Pierogi z Soczewicą

Wiosenny Kruchy Placuszek z Rabarbarem

Ostatnie zakupy w markecie przypomniały mi dawne czasy.…

zobacz przepis
Wiosenny Kruchy Placuszek z Rabarbarem

Placki z Jabłkiem z Razowej Mąki

Pełnoziarnista mąka pszenna to kolejny hit mojej kuchni.…

zobacz przepis
Placki z Jabłkiem z Razowej Mąki

Racuchy z Dynią

Bardzo dobry przepis, według mnie. Racuchy smażyło się…

zobacz przepis
Racuchy z Dynią

Śledzie w Śmietanie

Obecnie śledź chyba nie jest modny. A przecież jest…

zobacz przepis
Śledzie w Śmietanie

Kapusta ze Skwarkami

Potrzebne są: kapusta, boczek lub/i słonina na skwarki…

zobacz przepis
Kapusta ze Skwarkami

Ogórki Kiszone

Nie sądziłam, że to tak proste… Ogórki trzeba…

zobacz przepis
Ogórki Kiszone

Kurczak Pieczony z Boczkiem

Fajny pomysł, prosty i z piekarnika. I dość efektowny.…

zobacz przepis
Kurczak Pieczony z Boczkiem