Chobot design
Składniki na ciasto: 100 g masła 100 g mąki 1…
Składniki: – ok. 500 g sera reblochon de Savoie (w…
Tajemnica chrupiącej skorupki cremu brulee jest banalna:…
Szparagi ugotować w lekko osłodzonej wodzie lub w…
Składniki: pęczek szparagów cebula masło kostka…
Ciasto: 125 g roztopionego w mikrofalówce masła 150 g…
Składniki: 500 g mięsa wołowego, pokrojonego w paski 1…
Ciasto: 150 g mąki (zmieszana kukurydziana z żytnią) 100…
Sos: trzy żółtka masło (1 kostka) ocet winny estragon…
ugotować szparagi usmażyć naleśniki (szklanka mąki…
Szaparagi ugotować w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.…
Doradę wypatroszyć i do środka włożyć kawałki…
250 g mąki, 125 g masła, szczypta soli i kurkumy…
Piecze się ją do góry nogami ;-) SKŁADNIKI TARTA: 200…
Piękna tarta, krórą można przygotowywać przez cały…
W tym roku to 13 czerwca jest tą datą! Pierwsze…
Letni deser… Prosty i lekki. Masa z serka mascarpone.…
Wygląda bardzo efektownie od razu po upieczeniu. Mój jest…
Ładna i smaczna. Nadzienie jest dość lekkie, bo na bazie…
Bardzo dobra tarta. Kurki lubią koperek. I to nawet…
Kurki dopisały w tym roku… Co prawda w lesie…
Kolejny pomysł na tartę, dość tym razem wyrafinowany…
Klasyka klasyki – można powiedzieć. Nic…
Kariera dynia w mojej kuchni zaczęła się od kariery na…
Pieczarki dziś sprowokowały mnie w czasie wizyty w…
Przysmak z francuskiej piekarni do wykonania u siebie w…
Danie okazało się proste do wykonania. W ogóle lubię…
Nigella Lawson przypomniała mi smak także mojego…
Fondue je się raz w roku. To musi być taki…
Dynia ma dość neutralny smak. Więc na początek dodaję…