1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Know How

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Makowiec bez ciasta

Składniki: 200 g maku (półtorej szklanki) pół szklanki…

zobacz przepis
Makowiec bez ciasta

Tort Makowy bez mąki

SKŁADNIKI: 300 g maku mielonego 3/4 szklanki ksylitolu 6…

zobacz przepis
Tort Makowy bez mąki

Czekoladowy sos do mięsa mole

Składniki: cebula dorbno pokrojona w kosteczkę…

zobacz przepis
Czekoladowy sos do mięsa mole

Chutney rabarbarowy

SKŁADNIKI: rabarbar pokrojony w drobne kawałki (kilka…

zobacz przepis
Chutney rabarbarowy

Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Szparagi ugotować w lekko osłodzonej wodzie lub w…

zobacz przepis
Szparagi z sosem berneńskim (sos w wersji uproszczonej)

Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

SKŁADNIKI: sznycle z mięsa indyka – utłuc…

zobacz przepis
Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

Tortilla orkiszowa

Składniki: 200g mąki orkiszowej woda 110 – 120 ml…

zobacz przepis
Tortilla orkiszowa

Hummus z tartego sezamu

Składniki: sezam – należy go podprażyć na patelni…

zobacz przepis
Hummus z tartego sezamu

Borówka

Cóż – tym razem przepis aż nadto prosty –…

zobacz przepis
Borówka

Bardzo greckie tzatziki

Dla mnie tzatziki istniało zawsze jako dodatek do mięs, a…

zobacz przepis
Bardzo greckie tzatziki

Grissini: Czekadełko

2,5 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1/3 szklanki mleka 1/3…

zobacz przepis
Grissini: Czekadełko

Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Kapustę poszatkować i wrzucić wraz z rodzynkami do…

zobacz przepis
Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Sos: trzy żółtka masło (1 kostka) ocet winny estragon…

zobacz przepis
Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Papryki Marynowane

Papryki należy obgotować przez 3 minuty w wodzie z…

zobacz przepis
Papryki Marynowane

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Ogórki Małosolne

1 kg małych ogórków 4- 5 ząbków czosnku Kilka liści…

zobacz przepis
Ogórki Małosolne

Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1…

zobacz przepis
Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Szczupak Smażony

Pochwała prostoty. Po nabyciu pięknego, całego szczupaka…

zobacz przepis
Szczupak Smażony

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Mazurek z Bratkami

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Bratkami

Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Mazurek z Czekoladą i Chilli

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Czekoladą i Chilli

Sernik z Gorącymi Malinami

Przepis Pani Zofii Nasierowskiej. Pycha. kilogram…

zobacz przepis
Sernik z Gorącymi Malinami

Jabłecznik Wiedeński

SKŁADNIKI CIASTO: 190 g ciastek imbirowych (proponuje…

zobacz przepis
Jabłecznik Wiedeński

Nalewka

Najlepsza na świecie… Z dowolnych owoców: malin…

zobacz przepis
Nalewka

Marcepanowa Rozkosz

SKŁADNIKI: 40 dag migdałów 30 dag cukru pudru 3 łyżki…

zobacz przepis
Marcepanowa Rozkosz

Smażony Sandacz

Danie wigilijne. Ale bardzo smaczne, tak więc obiecuję…

zobacz przepis
Smażony Sandacz

Makowiec

SKŁADNIKI (MAK): pół kilo maku bakalie: rodzynki…

zobacz przepis
Makowiec

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Rogaliki z Różą

500 g mąki 1 łyżka cukru 200 g masła lub…

zobacz przepis
Rogaliki z Różą

Kompot z Suszonych Owoców

Zawsze jest na Wigilię, choć dlaczego nie mógłby być…

zobacz przepis
Kompot z Suszonych Owoców

Karp w Galarecie

Ugotować wywar z warzyw i kostki rosołowej warzywnej, a…

zobacz przepis
Karp w Galarecie

Smażony Karp

Pokroić w kawałki, posolić. Obtoczyć w mące…

zobacz przepis
Smażony Karp

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Kluski z Makiem

SKŁADNIKI (MAK): 15 dkg maku bakalie: rodzynki, orzechy…

zobacz przepis
Kluski z Makiem

Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Inspiracja od pani Agnieszki Kręglickiej. Gdy mamy…

zobacz przepis
Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Ciasto Drwala

SKŁADNIKI CIASTO: 3 średnie jabłka 185 g. wydrylowanych…

zobacz przepis
Ciasto Drwala

Tościki z Pastą z Oliwek

PASTA Z OLIWEK: 250 g oliwek bez pestek: 1 ząbek…

zobacz przepis
Tościki z Pastą z Oliwek

Kurczak w Winie

Jeden z moich ulubionych przepisów. Zawsze robi furorę…

zobacz przepis
Kurczak w Winie

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Melon z Szynką Parmeńską

Dobrze, jeśli melon jest dojrzały i smaczny. To gwarancja…

zobacz przepis
Melon z Szynką Parmeńską

Rolmopsy

Te są pyszne. Dobry przepis! SKŁADNIKI: śledzie…

zobacz przepis
Rolmopsy

Śledzie w Oleju

Niemodne, ale pyszne… Śledzie w oleju: najprostszy…

zobacz przepis
Śledzie w Oleju

Śledzie z Rodzynkami

Na słodko i z dużą ilością przypraw. I oczywiście nie…

zobacz przepis
Śledzie z Rodzynkami

1 2 Następne »