1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Kurczak po toskańsku

SKŁADNIKI: kilka podudzi lub innych kawałków kurczaka…

zobacz przepis
Kurczak po toskańsku

Rożki francuskie z fetą

Szybkie i proste, bo z gotowego ciasta francuskiego. ciasto…

zobacz przepis
Rożki francuskie z fetą

Kaczka w sosie pomarańczowym wg Ricka Steina

Nie zdążyłam nagrać programu, więc do przepisu…

zobacz przepis
Kaczka w sosie pomarańczowym wg Ricka Steina

Pizza z borowikami

Po włosku: pizza con funghi porcini. Toskański przysmak…

zobacz przepis
Pizza z borowikami

Tagliatelle z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików (pokrojone w kawałki) cebula…

zobacz przepis
Tagliatelle z borowikami

Tarta z cukinią

TARTA: 100 g margaryny Kasia 200 g mąki 2 jajka…

zobacz przepis
Tarta z cukinią

Risotto z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików ryż do risotto – 2…

zobacz przepis
Risotto z borowikami

Jagodowy Sernik

Sernik wzbudził wśród gości entuzjazm. Podobno…

zobacz przepis
Jagodowy Sernik

Borówka

Cóż – tym razem przepis aż nadto prosty –…

zobacz przepis
Borówka

Czekoladowa Tarta z Truskawkami i Malinami

CIASTO: 100 g masła 150 g mąki szczypta soli pół…

zobacz przepis
Czekoladowa Tarta z Truskawkami i Malinami

Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

SKŁADNIKI: makaron tagliatelle pęczek zielonych…

zobacz przepis
Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

SKŁADNIKI: pęczek szparagów paczka boczku w plasterkach…

zobacz przepis
Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

Fritatta ze Szparagami i Kurkami

SKŁADNIKI: pęczek zielonych szparagów 4 jajka śmietana…

zobacz przepis
Fritatta ze Szparagami i Kurkami

Smażone Szparagi

Potraktowane niestandardowo, ale pyszne. Usmażone, jak…

zobacz przepis
Smażone Szparagi

Bardzo greckie tzatziki

Dla mnie tzatziki istniało zawsze jako dodatek do mięs, a…

zobacz przepis
Bardzo greckie tzatziki

Pizza ze szparagami

CIASTO: 200 g mąki 125 ml wody 20 g drożdży…

zobacz przepis
Pizza ze szparagami

Tarta z Jagodami

TARTA: 100 g margaryny Kasi 200 g mąki 5 łyżek…

zobacz przepis
Tarta z Jagodami

Racuszki z Jagodami

SKŁADNIKI: pół litra kefiru 2 jajka łyżeczka proszku…

zobacz przepis
Racuszki z Jagodami

Tort Korzenno – Cynamonowy

SKŁADNIKI (BISZKOPT): Jajka 6 szt Mąka pszenna  2/3…

zobacz przepis
Tort Korzenno – Cynamonowy

Biszkopt z Jabłkami

szklanka cukru szklanka mąki 4 jajka łyżeczka proszku do…

zobacz przepis
Biszkopt z Jabłkami

Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Kurczak w Sosie Pomarańczowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Sosie Pomarańczowym

Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Składniki: 500 g makaronu pappardelle 1 łyżka oliwy 1…

zobacz przepis
Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Tiramisu

Składniki (na 8 osób): 20-30 podłużnych biszkoptów 50…

zobacz przepis
Tiramisu

New York Steak

Cała sztuka polega na nabyciu odpowiedniego kawałka…

zobacz przepis
New York Steak

Szarlotka z Programu Okrasy

Ciasto: 3 żółtka 2 szklanki mąki pół szklanki cukru…

zobacz przepis
Szarlotka z Programu Okrasy

Grissini: Czekadełko

2,5 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1/3 szklanki mleka 1/3…

zobacz przepis
Grissini: Czekadełko

Krem z selera

seler imbir gałka muszkatołowa kostki rosołowe Seler…

zobacz przepis
Krem z selera

Klasyczna Kaczka

Kaczkę (nogi, piersi) zamarynować z minimalną ilością…

zobacz przepis
Klasyczna Kaczka

Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Kapustę poszatkować i wrzucić wraz z rodzynkami do…

zobacz przepis
Czerwona Kapusta z Rodzynkami

Polędwica Wołowa z Sosem Bearnaise

Polędwicę należy posolić i popieprzyć i smażyć z…

zobacz przepis
Polędwica Wołowa z Sosem Bearnaise

Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Sos: trzy żółtka masło (1 kostka) ocet winny estragon…

zobacz przepis
Sos Bearnaise Berneński Holenderski

Zupa z papryki i dyni z miętą i fetą

Składniki: ćwierć średniej dyni pokrojonej w kostkę 1…

zobacz przepis
Zupa z papryki i dyni z miętą i fetą

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Ciasto drożdżowe – to był strzał w dziesiątkę.…

zobacz przepis
Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Buraki z Kozim Serem i Rukolą

Buraki gotować przez 30 minut, ostudzić, obrać, pokroić…

zobacz przepis
Buraki z Kozim Serem i Rukolą

Papryki Marynowane

Papryki należy obgotować przez 3 minuty w wodzie z…

zobacz przepis
Papryki Marynowane

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Makaron z serem z skwarkami

Pychota dla leniuchów. Makaron ugotować i posypać…

zobacz przepis
Makaron z serem z skwarkami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Ogórki Małosolne

1 kg małych ogórków 4- 5 ząbków czosnku Kilka liści…

zobacz przepis
Ogórki Małosolne

Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1…

zobacz przepis
Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Tarta z Kurkami i Pomidorami

CIASTO: 200g mąki 100g tłuszczu (masło plus margaryna)…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Pomidorami

Pstrąg z Ziołami z Patelni

Ponownie pochwała prostoty. Pstrągi zaczęły się…

zobacz przepis
Pstrąg z Ziołami z Patelni

Szczupak Smażony

Pochwała prostoty. Po nabyciu pięknego, całego szczupaka…

zobacz przepis
Szczupak Smażony

Ruskie Pierogi

CIASTO: 1 kg mąki sól oliwa gorąca woda wszystko…

zobacz przepis
Ruskie Pierogi

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Naleśniki ze Szparagami

ugotować szparagi usmażyć naleśniki (szklanka mąki…

zobacz przepis
Naleśniki ze Szparagami

« Poprzednie 1 2 3 4 … 7 Następne »