1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

SKŁADNIKI: posiekana tasakiem wieprzowina (około 200…

zobacz przepis
Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

Szparagi z Sosem Bearnaise

Szaparagi ugotować w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.…

zobacz przepis
Szparagi z Sosem Bearnaise

Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Składniki: masło 45 g 250 g pieczarek 2 pory pokrojone…

zobacz przepis
Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Tofu Smażone w Woku

Według Ching-He Huang. Jak zwykle super smaczne.…

zobacz przepis
Tofu Smażone w Woku

Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Składniki: roszponka i inne zielone sałaty (np. rukola…

zobacz przepis
Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Ryba Pieczona z Pomarańczami

Składniki: filet z mintaja lub dorsza – kilka…

zobacz przepis
Ryba Pieczona z Pomarańczami

Mazurek z Bratkami

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Bratkami

Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Mazurek z Czekoladą i Chilli

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Czekoladą i Chilli

Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle 400 g wątróbek…

zobacz przepis
Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

Mintaj Orientalny

Przygotować marynatę z: oliwy, soku z cytryny, curry…

zobacz przepis
Mintaj Orientalny

Dorada Zapiekana w Soli

Doradę wypatroszyć i do środka włożyć kawałki…

zobacz przepis
Dorada Zapiekana w Soli

Bitki w Sosie Grzybowym

Składniki: pół kilo mięsa wołowego garść suszonych…

zobacz przepis
Bitki w Sosie Grzybowym

Sernik z Gorącymi Malinami

Przepis Pani Zofii Nasierowskiej. Pycha. kilogram…

zobacz przepis
Sernik z Gorącymi Malinami

Tagliatelle Jacka

Na 3-4 osoby:  kawałek fileta z łososia (świeży)…

zobacz przepis
Tagliatelle Jacka

Jabłecznik Wiedeński

SKŁADNIKI CIASTO: 190 g ciastek imbirowych (proponuje…

zobacz przepis
Jabłecznik Wiedeński

Tarta z Kurczakiem w Winie

‎250 g mąki, 125 g masła,  szczypta soli i kurkumy…

zobacz przepis
Tarta z Kurczakiem w Winie

Krewetki z Masłem Czosnkowym

Składniki: 250g krewetek tygrysich 200g makaronu sojowego…

zobacz przepis
Krewetki z Masłem Czosnkowym

Kurczak Curry z Woka

Składniki: 500g kurczaka pokrojonego na kawałki ok 2cm…

zobacz przepis
Kurczak Curry z Woka

Zupa Kokosowa z Chilli

Rozgrzewająca na mroźny wieczór… SKŁADNIKI: pół…

zobacz przepis
Zupa Kokosowa z Chilli

Kurczak Chilli z Orzechami Nerkowca

Składniki: 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżka wody…

zobacz przepis
Kurczak Chilli z Orzechami Nerkowca

Nalewka

Najlepsza na świecie… Z dowolnych owoców: malin…

zobacz przepis
Nalewka

Marcepanowa Rozkosz

SKŁADNIKI: 40 dag migdałów 30 dag cukru pudru 3 łyżki…

zobacz przepis
Marcepanowa Rozkosz

Wieprzowina po Kantońsku

SKŁADNIKI: 1 jajko 1 łyżka mąki kukurydzianej 250 g…

zobacz przepis
Wieprzowina po Kantońsku

Dorsz w Tempurze

Mąkę kukurydzianą należy wymieszać z 2 jajkami oraz…

zobacz przepis
Dorsz w Tempurze

Gulasz Wołowy z Ciemnym Piwem

„Comfort Food” ;-) Nowe określenie na coś, co…

zobacz przepis
Gulasz Wołowy z Ciemnym Piwem

Sushi

Sushi nigdy nie należało do mojego repertuaru. Wszyscy…

zobacz przepis
Sushi

Kurczak w Tempurze ze Słodkim Sosem Chili

SKŁADNIKI: 600 – 700 g kawałków kurczaka bez…

zobacz przepis
Kurczak w Tempurze ze Słodkim Sosem Chili

Rybna Zupa Miso

Proste do bólu i smaczne. Jedynie uwaga na ości. Na…

zobacz przepis
Rybna Zupa Miso

Włoski Omlet z Tymiankiem

Pyszny… A tymianek bardzo dobrze rośnie w naszych…

zobacz przepis
Włoski Omlet z Tymiankiem

Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Fetą

SKŁADNIKI: CIASTO: 125 g masła, 125 g mąki, jajko…

zobacz przepis
Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Fetą

Smażony Sandacz

Danie wigilijne. Ale bardzo smaczne, tak więc obiecuję…

zobacz przepis
Smażony Sandacz

Makowiec

SKŁADNIKI (MAK): pół kilo maku bakalie: rodzynki…

zobacz przepis
Makowiec

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Rogaliki z Różą

500 g mąki 1 łyżka cukru 200 g masła lub…

zobacz przepis
Rogaliki z Różą

Kompot z Suszonych Owoców

Zawsze jest na Wigilię, choć dlaczego nie mógłby być…

zobacz przepis
Kompot z Suszonych Owoców

Karp w Galarecie

Ugotować wywar z warzyw i kostki rosołowej warzywnej, a…

zobacz przepis
Karp w Galarecie

Smażony Karp

Pokroić w kawałki, posolić. Obtoczyć w mące…

zobacz przepis
Smażony Karp

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Gorąca Czekolada z Chilli

pół litra mleka 200 ml śmietany (18-36 proc.) 3-4…

zobacz przepis
Gorąca Czekolada z Chilli

Kluski z Makiem

SKŁADNIKI (MAK): 15 dkg maku bakalie: rodzynki, orzechy…

zobacz przepis
Kluski z Makiem

Tarta z Mascarpone i Dynią

Dobry przepis… Ciasto: 125 g mąki 125 g masła 1…

zobacz przepis
Tarta z Mascarpone i Dynią

Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Inspiracja od pani Agnieszki Kręglickiej. Gdy mamy…

zobacz przepis
Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Ciasto Drwala

SKŁADNIKI CIASTO: 3 średnie jabłka 185 g. wydrylowanych…

zobacz przepis
Ciasto Drwala

Sałatka z Mandarynkami

Podobna już była. Ale zestawienie jest super.…

zobacz przepis
Sałatka z Mandarynkami

Tościki z Pastą z Oliwek

PASTA Z OLIWEK: 250 g oliwek bez pestek: 1 ząbek…

zobacz przepis
Tościki z Pastą z Oliwek

« Poprzednie 1 2 3 4 5 … 7 Następne »