1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Menu główne

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Pizza z borowikami

Po włosku: pizza con funghi porcini. Toskański przysmak…

zobacz przepis
Pizza z borowikami

Tagliatelle z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików (pokrojone w kawałki) cebula…

zobacz przepis
Tagliatelle z borowikami

Tarta z cukinią

TARTA: 100 g margaryny Kasia 200 g mąki 2 jajka…

zobacz przepis
Tarta z cukinią

Jagodowy Sernik

Sernik wzbudził wśród gości entuzjazm. Podobno…

zobacz przepis
Jagodowy Sernik

Czekoladowa Tarta z Truskawkami i Malinami

CIASTO: 100 g masła 150 g mąki szczypta soli pół…

zobacz przepis
Czekoladowa Tarta z Truskawkami i Malinami

Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

SKŁADNIKI: makaron tagliatelle pęczek zielonych…

zobacz przepis
Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

SKŁADNIKI: pęczek szparagów paczka boczku w plasterkach…

zobacz przepis
Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

Pizza ze szparagami

CIASTO: 200 g mąki 125 ml wody 20 g drożdży…

zobacz przepis
Pizza ze szparagami

Tarta z Jagodami

TARTA: 100 g margaryny Kasi 200 g mąki 5 łyżek…

zobacz przepis
Tarta z Jagodami

Racuszki z Jagodami

SKŁADNIKI: pół litra kefiru 2 jajka łyżeczka proszku…

zobacz przepis
Racuszki z Jagodami

Tort Korzenno – Cynamonowy

SKŁADNIKI (BISZKOPT): Jajka 6 szt Mąka pszenna  2/3…

zobacz przepis
Tort Korzenno – Cynamonowy

Biszkopt z Jabłkami

szklanka cukru szklanka mąki 4 jajka łyżeczka proszku do…

zobacz przepis
Biszkopt z Jabłkami

Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Kurczak w Sosie Pomarańczowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Sosie Pomarańczowym

Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Składniki: 500 g makaronu pappardelle 1 łyżka oliwy 1…

zobacz przepis
Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Tiramisu

Składniki (na 8 osób): 20-30 podłużnych biszkoptów 50…

zobacz przepis
Tiramisu

New York Steak

Cała sztuka polega na nabyciu odpowiedniego kawałka…

zobacz przepis
New York Steak

Szarlotka z Programu Okrasy

Ciasto: 3 żółtka 2 szklanki mąki pół szklanki cukru…

zobacz przepis
Szarlotka z Programu Okrasy

Grissini: Czekadełko

2,5 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1/3 szklanki mleka 1/3…

zobacz przepis
Grissini: Czekadełko

Krem z selera

seler imbir gałka muszkatołowa kostki rosołowe Seler…

zobacz przepis
Krem z selera

Klasyczna Kaczka

Kaczkę (nogi, piersi) zamarynować z minimalną ilością…

zobacz przepis
Klasyczna Kaczka

Polędwica Wołowa z Sosem Bearnaise

Polędwicę należy posolić i popieprzyć i smażyć z…

zobacz przepis
Polędwica Wołowa z Sosem Bearnaise

Zupa z papryki i dyni z miętą i fetą

Składniki: ćwierć średniej dyni pokrojonej w kostkę 1…

zobacz przepis
Zupa z papryki i dyni z miętą i fetą

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Ciasto drożdżowe – to był strzał w dziesiątkę.…

zobacz przepis
Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Buraki z Kozim Serem i Rukolą

Buraki gotować przez 30 minut, ostudzić, obrać, pokroić…

zobacz przepis
Buraki z Kozim Serem i Rukolą

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Jagodzianki

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Jagodzianki

Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1…

zobacz przepis
Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Tarta z Kurkami i Pomidorami

CIASTO: 200g mąki 100g tłuszczu (masło plus margaryna)…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Pomidorami

Pstrąg z Ziołami z Patelni

Ponownie pochwała prostoty. Pstrągi zaczęły się…

zobacz przepis
Pstrąg z Ziołami z Patelni

Szczupak Smażony

Pochwała prostoty. Po nabyciu pięknego, całego szczupaka…

zobacz przepis
Szczupak Smażony

Ruskie Pierogi

CIASTO: 1 kg mąki sól oliwa gorąca woda wszystko…

zobacz przepis
Ruskie Pierogi

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Naleśniki ze Szparagami

ugotować szparagi usmażyć naleśniki (szklanka mąki…

zobacz przepis
Naleśniki ze Szparagami

Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

SKŁADNIKI: posiekana tasakiem wieprzowina (około 200…

zobacz przepis
Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

Szparagi z Sosem Bearnaise

Szaparagi ugotować w lekko osolonej i pocukrzonej wodzie.…

zobacz przepis
Szparagi z Sosem Bearnaise

Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Składniki: masło 45 g 250 g pieczarek 2 pory pokrojone…

zobacz przepis
Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Tofu Smażone w Woku

Według Ching-He Huang. Jak zwykle super smaczne.…

zobacz przepis
Tofu Smażone w Woku

Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Składniki: roszponka i inne zielone sałaty (np. rukola…

zobacz przepis
Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Ryba Pieczona z Pomarańczami

Składniki: filet z mintaja lub dorsza – kilka…

zobacz przepis
Ryba Pieczona z Pomarańczami

Mazurek z Bratkami

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Bratkami

Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Truskawkami i Mascarpone

Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Pomarańczową Czekoladą

Mazurek z Czekoladą i Chilli

Blat mazurka: 100g masła 200g mąki 1 jajko 5 łyżeczek…

zobacz przepis
Mazurek z Czekoladą i Chilli

Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle 400 g wątróbek…

zobacz przepis
Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

Mintaj Orientalny

Przygotować marynatę z: oliwy, soku z cytryny, curry…

zobacz przepis
Mintaj Orientalny

Dorada Zapiekana w Soli

Doradę wypatroszyć i do środka włożyć kawałki…

zobacz przepis
Dorada Zapiekana w Soli

« Poprzednie 1 2 3 4 … 6 Następne »