1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Menu główne > Ciasto w roli głównej

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Makaron z szparagami i kozim serem

Porcja na 3-4 osoby, wg Kwestii Smaku Składniki: 200 g…

zobacz przepis
Makaron z szparagami i kozim serem

Quiche lorraine ze szparagami

Składniki na ciasto: 100 g masła 100 g mąki 1…

zobacz przepis
Quiche lorraine ze szparagami

Tarta ze szpinakiem, fetą i szparagami

Ciasto: 100 g masła 100 g mąki orkiszowej jasnej szczypta…

zobacz przepis
Tarta ze szpinakiem, fetą i szparagami

Dla bardzo zabieganych… Potrzebne są: opakowanie…

zobacz przepis

Tarta Jabłkowa z Mascarpone

Składniki na ciasto: 125 g masła około 125 g mąki…

zobacz przepis
Tarta Jabłkowa z Mascarpone

Tarta z białymi szparagami i łososiem

Tarta: 125 g masła 125 g mąki jajko łyżka śmietany…

zobacz przepis
Tarta z białymi szparagami i łososiem

Tarta cebulowa z anchois

CIASTO: 100g mąki 100g masła roztopionego szczypta soli…

zobacz przepis
Tarta cebulowa z anchois

Tortilla orkiszowa

Składniki: 200g mąki orkiszowej woda 110 – 120 ml…

zobacz przepis
Tortilla orkiszowa

Tarta ze szpinakiem i czterema serami

Ciasto: 125 g roztopionego w mikrofalówce masła 150 g…

zobacz przepis
Tarta ze szpinakiem i czterema serami

Tarta z łososiem i szpinakiem

Ciasto: 150 g mąki (zmieszana kukurydziana z żytnią) 100…

zobacz przepis
Tarta z łososiem i szpinakiem

Rożki francuskie z fetą

Szybkie i proste, bo z gotowego ciasta francuskiego. ciasto…

zobacz przepis
Rożki francuskie z fetą

Pizza z borowikami

Po włosku: pizza con funghi porcini. Toskański przysmak…

zobacz przepis
Pizza z borowikami

Tagliatelle z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików (pokrojone w kawałki) cebula…

zobacz przepis
Tagliatelle z borowikami

Tarta z cukinią

TARTA: 100 g margaryny Kasia 200 g mąki 2 jajka…

zobacz przepis
Tarta z cukinią

Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

SKŁADNIKI: makaron tagliatelle pęczek zielonych…

zobacz przepis
Tagliatelle ze Szparagami i Boczkiem

Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

SKŁADNIKI: pęczek szparagów paczka boczku w plasterkach…

zobacz przepis
Szparagi na Cieście Francuskim z Boczkiem

Pizza ze szparagami

CIASTO: 200 g mąki 125 ml wody 20 g drożdży…

zobacz przepis
Pizza ze szparagami

Racuszki z Jagodami

SKŁADNIKI: pół litra kefiru 2 jajka łyżeczka proszku…

zobacz przepis
Racuszki z Jagodami

Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Składniki: 500 g makaronu pappardelle 1 łyżka oliwy 1…

zobacz przepis
Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Grissini: Czekadełko

2,5 szklanki mąki 3 łyżki oliwy 1/3 szklanki mleka 1/3…

zobacz przepis
Grissini: Czekadełko

Bułeczki drożdżowe

500 g mąki 30 g drożdży 250 g margaryny szklanka…

zobacz przepis
Bułeczki drożdżowe

Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Ciasto drożdżowe – to był strzał w dziesiątkę.…

zobacz przepis
Tarta drożdżowa z dynią i ricottą

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Składniki: 1 szklanka płatków owsianych górskich 1…

zobacz przepis
Chleb Agaty na Górskim Zakwasie

Tarta z Kurkami i Pomidorami

CIASTO: 200g mąki 100g tłuszczu (masło plus margaryna)…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Pomidorami

Ruskie Pierogi

CIASTO: 1 kg mąki sól oliwa gorąca woda wszystko…

zobacz przepis
Ruskie Pierogi

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Składniki: masło 45 g 250 g pieczarek 2 pory pokrojone…

zobacz przepis
Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle 400 g wątróbek…

zobacz przepis
Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

Tagliatelle Jacka

Na 3-4 osoby:  kawałek fileta z łososia (świeży)…

zobacz przepis
Tagliatelle Jacka

Tarta z Kurczakiem w Winie

‎250 g mąki, 125 g masła,  szczypta soli i kurkumy…

zobacz przepis
Tarta z Kurczakiem w Winie

Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Fetą

SKŁADNIKI: CIASTO: 125 g masła, 125 g mąki, jajko…

zobacz przepis
Tarta z Karmelizowaną Cebulą i Fetą

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Tarta z Mascarpone i Dynią

Dobry przepis… Ciasto: 125 g mąki 125 g masła 1…

zobacz przepis
Tarta z Mascarpone i Dynią

Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Inspiracja od pani Agnieszki Kręglickiej. Gdy mamy…

zobacz przepis
Naleśniki z Pieczonym Mięsem

Zielone Tagliatelle

SKŁADNIKI: cebula dymka, pęczek 2 ząbki czosnku 250 g…

zobacz przepis
Zielone Tagliatelle

Tarta Tatin

Piecze się ją do góry nogami ;-) SKŁADNIKI TARTA: 200…

zobacz przepis
Tarta Tatin

Tagliatelle z Sosem Drobiowym

Danie bardzo smaczne i szybko wykonalne. SOS POMIDOROWY:…

zobacz przepis
Tagliatelle z Sosem Drobiowym

Fusilli z Grzybami

Najprostsze – najlepsze. Dowolny makaron…

zobacz przepis
Fusilli z Grzybami

Toskańskie Papardelle z Wątróbką

Wątróbka szczególnie modna aktualnie nie jest. Natomiast…

zobacz przepis
Toskańskie Papardelle z Wątróbką

Sieneńskie Pici z Szałwią

Pici. Makaron trochę grubszy niż spagetti. Podobno…

zobacz przepis
Sieneńskie Pici z Szałwią

Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

W tym roku to 13 czerwca jest tą datą! Pierwsze…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

Greckie Pierożki Tiropitakia

Greckie pierożki z ciasta filo i sera feta. Wytrawna…

zobacz przepis
Greckie Pierożki Tiropitakia

Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Typowa potrawa tym razem przez mnie nieco zmodyfikowana. Do…

zobacz przepis
Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Suflet z Kozim Serem i Tymiankiem

Wygląda bardzo efektownie od razu po upieczeniu. Mój jest…

zobacz przepis
Suflet z Kozim Serem i Tymiankiem

Grecka Zapiekanka

Bardzo czasochłonna zapiekanka w mojej dzisiejszej wersji…

zobacz przepis
Grecka Zapiekanka

Tarta z Lubczykiem i Pomidorami

Ładna i smaczna. Nadzienie jest dość lekkie, bo na bazie…

zobacz przepis
Tarta z Lubczykiem i Pomidorami

1 2 Następne »