Chobot design
Składniki: 500 g mięsa wołowego, pokrojonego w paski 1…
Po włosku: pizza con funghi porcini. Toskański przysmak…
SKŁADNIKI: kilka borowików (pokrojone w kawałki) cebula…
SKŁADNIKI: kilka borowików ryż do risotto – 2…
Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…
Składniki: 500 g makaronu pappardelle 1 łyżka oliwy 1…
pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…
CIASTO: 200g mąki 100g tłuszczu (masło plus margaryna)…
Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…
Składniki: masło 45 g 250 g pieczarek 2 pory pokrojone…
Składniki: roszponka i inne zielone sałaty (np. rukola…
SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle 400 g wątróbek…
Pyszny… A tymianek bardzo dobrze rośnie w naszych…
umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…
FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…
grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…
Najprostsze – najlepsze. Dowolny makaron…
W tym roku to 13 czerwca jest tą datą! Pierwsze…
Typowa potrawa tym razem przez mnie nieco zmodyfikowana. Do…
Bardzo czasochłonna zapiekanka w mojej dzisiejszej wersji…
Udany pomysł. Doskonałym akcentem jest zarówno duża…
Bardzo dobra tarta. Kurki lubią koperek. I to nawet…
Kurki dopisały w tym roku… Co prawda w lesie…
Danie do bólu proste i do bólu pyszne. Do przyrządzenia…
Pieczarki w smaku są super, tylko podczas obierania można…
Kolejny fantastyczny program BBC – kuchnia chińska…
Rucola jest dostępna przez cały rok, teraz nawet w…
Pieczarki dziś sprowokowały mnie w czasie wizyty w…
Zrobienie takiego jedzonka jest według mnie proste i…
Boczniaki. Jedyne grzyby oprócz pieczarek dostępne przez…
ZALEWA(musi być zagotowana): 1 szklanka octu 10% 1…