1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Inspirujemy > Leitmotiv > Grzyby

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Boeuf Strogonow

Składniki: 500 g mięsa wołowego, pokrojonego w paski 1…

zobacz przepis
Boeuf Strogonow

Pizza z borowikami

Po włosku: pizza con funghi porcini. Toskański przysmak…

zobacz przepis
Pizza z borowikami

Tagliatelle z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików (pokrojone w kawałki) cebula…

zobacz przepis
Tagliatelle z borowikami

Risotto z borowikami

SKŁADNIKI: kilka borowików ryż do risotto – 2…

zobacz przepis
Risotto z borowikami

Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Składniki: 500 g makaronu pappardelle 1 łyżka oliwy 1…

zobacz przepis
Papardelle z Wątróbką wg Makłowicza

Paszteciki z Grzybami

pół kilo mąki 250 g tłuszczu (roztopionej i ostudzonej…

zobacz przepis
Paszteciki z Grzybami

Tarta z Kurkami i Pomidorami

CIASTO: 200g mąki 100g tłuszczu (masło plus margaryna)…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Pomidorami

Paszteciki

Ciasto na paszteciki: 1/2 kg mąki 1/4 kg tłuszczu (np.…

zobacz przepis
Paszteciki

Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Składniki: masło 45 g 250 g pieczarek 2 pory pokrojone…

zobacz przepis
Fusilli z Pieczarkami i Mascarpone

Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Składniki: roszponka i inne zielone sałaty (np. rukola…

zobacz przepis
Sałatka z Roszponki z Truskawkami

Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

SKŁADNIKI: 250 g makaronu tagliatelle 400 g wątróbek…

zobacz przepis
Tagliatelle po Sieneńsku z Wątróbką i Prawdziwkami

Włoski Omlet z Tymiankiem

Pyszny… A tymianek bardzo dobrze rośnie w naszych…

zobacz przepis
Włoski Omlet z Tymiankiem

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Fusilli z Grzybami

Najprostsze – najlepsze. Dowolny makaron…

zobacz przepis
Fusilli z Grzybami

Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

W tym roku to 13 czerwca jest tą datą! Pierwsze…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Typowa potrawa tym razem przez mnie nieco zmodyfikowana. Do…

zobacz przepis
Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Grecka Zapiekanka

Bardzo czasochłonna zapiekanka w mojej dzisiejszej wersji…

zobacz przepis
Grecka Zapiekanka

Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Udany pomysł. Doskonałym akcentem jest zarówno duża…

zobacz przepis
Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Tarta z Kurkami i Koperkiem

Bardzo dobra tarta. Kurki lubią koperek. I to nawet…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Koperkiem

Tarta z Kurkami

Kurki dopisały w tym roku… Co prawda w lesie…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami

Fritatta z Kurkami

Danie do bólu proste i do bólu pyszne. Do przyrządzenia…

zobacz przepis
Fritatta z Kurkami

Makaron z Pieczarkami i Śmietaną

Pieczarki w smaku są super, tylko podczas obierania można…

zobacz przepis
Makaron z Pieczarkami i Śmietaną

Kuchnia Chińska: Wieprzowina w Sosie Ostrygowym

Kolejny fantastyczny program BBC – kuchnia chińska…

zobacz przepis
Kuchnia Chińska: Wieprzowina w Sosie Ostrygowym

Sałatka z Pieczonymi Pieczarkami i Gorgonzolą

Rucola jest dostępna przez cały rok, teraz nawet w…

zobacz przepis
Sałatka z Pieczonymi Pieczarkami i Gorgonzolą

Quiche z Pieczarkami i Gorgonzolą

Pieczarki dziś sprowokowały mnie w czasie wizyty w…

zobacz przepis
Quiche z Pieczarkami i Gorgonzolą

Prawie jak Calzone

Zrobienie takiego jedzonka jest według mnie proste i…

zobacz przepis
Prawie jak Calzone

Boczniaki z Szałwią

Boczniaki. Jedyne grzyby oprócz pieczarek dostępne przez…

zobacz przepis
Boczniaki z Szałwią

Grzyby Marynowane

ZALEWA(musi być zagotowana): 1 szklanka octu 10% 1…

zobacz przepis
Grzyby Marynowane