1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Menu główne

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Caprese Mini z Rukolą

Lubię to! Bez mała kolory włoskiej flagi: rucola…

zobacz przepis
Caprese Mini z Rukolą

Kurczak w Winie

Jeden z moich ulubionych przepisów. Zawsze robi furorę…

zobacz przepis
Kurczak w Winie

Greckie Pierożki Tiropitakia

Greckie pierożki z ciasta filo i sera feta. Wytrawna…

zobacz przepis
Greckie Pierożki Tiropitakia

Caprese z Kolorowymi Pomidorami

Kolory końca lata: ciepła żółć, pomarańcz…

zobacz przepis
Caprese z Kolorowymi Pomidorami

Brzoskwinie z Miętą

Super na upały. Idealne jako przystawka, jako deser, czy…

zobacz przepis
Brzoskwinie z Miętą

Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Cała ryba, nie filet – oto jest wyzwanie. U nas…

zobacz przepis
Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Tarta z Porzeczkami i Borówkami

Letni deser… Prosty i lekki. Masa z serka mascarpone.…

zobacz przepis
Tarta z Porzeczkami i Borówkami

Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Typowa potrawa tym razem przez mnie nieco zmodyfikowana. Do…

zobacz przepis
Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Melon z Szynką Parmeńską

Dobrze, jeśli melon jest dojrzały i smaczny. To gwarancja…

zobacz przepis
Melon z Szynką Parmeńską

Herbata z Miętą i Melisą

Hit wakacji, a zwłaszcza na wsi (podlaskiej), gdzie pod…

zobacz przepis
Herbata z Miętą i Melisą

Rolmopsy

Te są pyszne. Dobry przepis! SKŁADNIKI: śledzie…

zobacz przepis
Rolmopsy

Śledzie w Oleju

Niemodne, ale pyszne… Śledzie w oleju: najprostszy…

zobacz przepis
Śledzie w Oleju

Suflet z Kozim Serem i Tymiankiem

Wygląda bardzo efektownie od razu po upieczeniu. Mój jest…

zobacz przepis
Suflet z Kozim Serem i Tymiankiem

Śledzie z Rodzynkami

Na słodko i z dużą ilością przypraw. I oczywiście nie…

zobacz przepis
Śledzie z Rodzynkami

Grecka Zapiekanka

Bardzo czasochłonna zapiekanka w mojej dzisiejszej wersji…

zobacz przepis
Grecka Zapiekanka

Tarta z Lubczykiem i Pomidorami

Ładna i smaczna. Nadzienie jest dość lekkie, bo na bazie…

zobacz przepis
Tarta z Lubczykiem i Pomidorami

Cannelloni z Tuńczykiem i Pesto z Suszonych Pomidorów

Cannelloni i tuńczyk to standardowe połączenie. Dziś z…

zobacz przepis
Cannelloni z Tuńczykiem i Pesto z Suszonych Pomidorów

Tortilla z Szynką i Serem

Proste i pyszne. Tortille kupujemy gotowe. Teraz do…

zobacz przepis
Tortilla z Szynką i Serem

Ser Smażony

Proste, smaczne. Ser: po prostu żółty. Sokół, gouda…

zobacz przepis
Ser Smażony

Krewetki z Grilla

Smak wakacji na Martynice… Sukces potrawy zależy od…

zobacz przepis
Krewetki z Grilla

Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Udany pomysł. Doskonałym akcentem jest zarówno duża…

zobacz przepis
Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Cannelloni ze Szpinakiem i Bursztynem

Zadanie główne: dobrze ugotować makaron. Nie może być…

zobacz przepis
Cannelloni ze Szpinakiem i Bursztynem

Tarta z Kurkami i Koperkiem

Bardzo dobra tarta. Kurki lubią koperek. I to nawet…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Koperkiem

Toskańska Zupa Cebulowa

W mojej kuchni na blacie znowu leży książka…

zobacz przepis
Toskańska Zupa Cebulowa

Falafel

Falafel z dużą ilością natki pietruszki. Według…

zobacz przepis
Falafel

Pomarańczowa Wołowina Seczuańska

Według klasycznych zasad kuchni chińskiej: długie…

zobacz przepis
Pomarańczowa Wołowina Seczuańska

Słodka Wątróbka

Tykocin, restauracja żydowska Tejsza. Zamiast najlepszego…

zobacz przepis
Słodka Wątróbka

Babka Ziemniaczana z Szałwią

Z blendera czy nie? Oto jest pytanie. W blenderze starłam…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana z Szałwią

Tarta z Kurkami

Kurki dopisały w tym roku… Co prawda w lesie…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami

Mini Caprese

Idealny pomysł na przyjęcie. Malowniczo, pysznie i…

zobacz przepis
Mini Caprese

Pieczone Jabłka

Słodki deser – ale na zdrowie! Dziś wypełniłam…

zobacz przepis
Pieczone Jabłka

Sernik Wiedeński

Sernik wiedeński z książki „Kuchnia Polska”…

zobacz przepis
Sernik Wiedeński

Tortilla z Łososiem i Kozim Serem

Na wakacyjną wycieczkę w rejony, gdzie nie ma knajp.…

zobacz przepis
Tortilla z Łososiem i Kozim Serem

Quiche Lorraine z Cebulą i Winem

Kolejny pomysł na tartę, dość tym razem wyrafinowany…

zobacz przepis
Quiche Lorraine z Cebulą i Winem

Fajita

Danie z kuchni meksykańskiej, choć wydaje się bardzo…

zobacz przepis
Fajita

Krewetki miodowo-imbirowo-czosnkowe

Można poczuć się jak na wakacjach nad egzotycznym…

zobacz przepis
Krewetki miodowo-imbirowo-czosnkowe

Zapiekanka z Tuńczykiem i Beszamelem

150 g makaronu (może być razowy) 1 ząbek czosnku 100…

zobacz przepis
Zapiekanka z Tuńczykiem i Beszamelem

Cymes z Kolendrą

Lubię słodkie mięso z suszonymi owocami. Dlatego często…

zobacz przepis
Cymes z Kolendrą

Fritatta z Kurkami

Danie do bólu proste i do bólu pyszne. Do przyrządzenia…

zobacz przepis
Fritatta z Kurkami

Babka Ziemniaczana

Ciąg dalszy kulinarnej podróży po Podlasiu. Babka…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana

Pierogi z Soczewicą

Nie było takie trudne… Dobry wałek, szklanka z w…

zobacz przepis
Pierogi z Soczewicą

Ryba z Woka z Pomidorami

Kolejny pomysł na danie z kuchni chińskiej. Łatwe i…

zobacz przepis
Ryba z Woka z Pomidorami

Kolba Kukurydzy

Wystarczy ją ugotować. Przez około 20 minut, woda może…

zobacz przepis
Kolba Kukurydzy

Wiosenny Kruchy Placuszek z Rabarbarem

Ostatnie zakupy w markecie przypomniały mi dawne czasy.…

zobacz przepis
Wiosenny Kruchy Placuszek z Rabarbarem

Szparagi z Szynką Parmeńską

Czerwcowy upał. Znów odwiedzam gospodarstwo państwa…

zobacz przepis
Szparagi z Szynką Parmeńską

Cymes

Cymes to po prostu coś pysznego, smakowitego…

zobacz przepis
Cymes

Tarta ze Szpinakiem

Klasyka klasyki – można powiedzieć. Nic…

zobacz przepis
Tarta ze Szpinakiem

« Poprzednie 1 2 3 4 5 6 Następne »