1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Podróżujemy > Europa

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Zupa Grzybowa

umyć suszone grzyby włożyć do właściwej wody na 2…

zobacz przepis
Zupa Grzybowa

Karp w Galarecie

Ugotować wywar z warzyw i kostki rosołowej warzywnej, a…

zobacz przepis
Karp w Galarecie

Smażony Karp

Pokroić w kawałki, posolić. Obtoczyć w mące…

zobacz przepis
Smażony Karp

Pierogi z Kapustą i Grzybami

FARSZ: grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej…

zobacz przepis
Pierogi z Kapustą i Grzybami

Groch z Kapustą

grzyby namoczyć na noc, a potem gotować w tej samej…

zobacz przepis
Groch z Kapustą

Tarta z Mascarpone i Dynią

Dobry przepis… Ciasto: 125 g mąki 125 g masła 1…

zobacz przepis
Tarta z Mascarpone i Dynią

Tościki z Pastą z Oliwek

PASTA Z OLIWEK: 250 g oliwek bez pestek: 1 ząbek…

zobacz przepis
Tościki z Pastą z Oliwek

Zielone Tagliatelle

SKŁADNIKI: cebula dymka, pęczek 2 ząbki czosnku 250 g…

zobacz przepis
Zielone Tagliatelle

Tarta Tatin

Piecze się ją do góry nogami ;-) SKŁADNIKI TARTA: 200…

zobacz przepis
Tarta Tatin

Tagliatelle z Sosem Drobiowym

Danie bardzo smaczne i szybko wykonalne. SOS POMIDOROWY:…

zobacz przepis
Tagliatelle z Sosem Drobiowym

Płoć Pieczona

Ach, te ości. Więcej nie zrobię z tego powodu płoci…

zobacz przepis
Płoć Pieczona

Crostini alla Fiorentina w Wersji Łatwej

Tosty z wątróbką. Fajne czekadełko, ale jednak…

zobacz przepis
Crostini alla Fiorentina w Wersji Łatwej

Bruschetta z Rukolą i Boczkiem

Idealne danie, gdy masz gości. A zwłaszcza, gdy…

zobacz przepis
Bruschetta z Rukolą i Boczkiem

Fusilli z Grzybami

Najprostsze – najlepsze. Dowolny makaron…

zobacz przepis
Fusilli z Grzybami

Flądra Smażona

Czwartek to u nas dzień świeżych ryb. Tak więc…

zobacz przepis
Flądra Smażona

Toskańskie Papardelle z Wątróbką

Wątróbka szczególnie modna aktualnie nie jest. Natomiast…

zobacz przepis
Toskańskie Papardelle z Wątróbką

Sieneńskie Pici z Szałwią

Pici. Makaron trochę grubszy niż spagetti. Podobno…

zobacz przepis
Sieneńskie Pici z Szałwią

Kurczak z Cytryną i Miodem

Lubię dania, które nie tylko dobrze smakują, ale…

zobacz przepis
Kurczak z Cytryną i Miodem

Tarta Cytrynowa

Piękna tarta, krórą można przygotowywać przez cały…

zobacz przepis
Tarta Cytrynowa

Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

W tym roku to 13 czerwca jest tą datą! Pierwsze…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami, Szpinakiem i Gorgonzolą

Caprese Mini z Rukolą

Lubię to! Bez mała kolory włoskiej flagi: rucola…

zobacz przepis
Caprese Mini z Rukolą

Greckie Pierożki Tiropitakia

Greckie pierożki z ciasta filo i sera feta. Wytrawna…

zobacz przepis
Greckie Pierożki Tiropitakia

Caprese z Kolorowymi Pomidorami

Kolory końca lata: ciepła żółć, pomarańcz…

zobacz przepis
Caprese z Kolorowymi Pomidorami

Brzoskwinie z Miętą

Super na upały. Idealne jako przystawka, jako deser, czy…

zobacz przepis
Brzoskwinie z Miętą

Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Cała ryba, nie filet – oto jest wyzwanie. U nas…

zobacz przepis
Pstrąg Pieczony w Winie z Pomidorowym Pesto

Tarta z Porzeczkami i Borówkami

Letni deser… Prosty i lekki. Masa z serka mascarpone.…

zobacz przepis
Tarta z Porzeczkami i Borówkami

Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Typowa potrawa tym razem przez mnie nieco zmodyfikowana. Do…

zobacz przepis
Cannelloni z Sosem Bolońskim i Kurkami

Racuszki z Jabłkami

Smak z dzieciństwa. Pychota. Jabłka są pokrojone w…

zobacz przepis
Racuszki z Jabłkami

Melon z Szynką Parmeńską

Dobrze, jeśli melon jest dojrzały i smaczny. To gwarancja…

zobacz przepis
Melon z Szynką Parmeńską

Rolmopsy

Te są pyszne. Dobry przepis! SKŁADNIKI: śledzie…

zobacz przepis
Rolmopsy

Śledzie w Oleju

Niemodne, ale pyszne… Śledzie w oleju: najprostszy…

zobacz przepis
Śledzie w Oleju

Suflet z Kozim Serem i Tymiankiem

Wygląda bardzo efektownie od razu po upieczeniu. Mój jest…

zobacz przepis
Suflet z Kozim Serem i Tymiankiem

Śledzie z Rodzynkami

Na słodko i z dużą ilością przypraw. I oczywiście nie…

zobacz przepis
Śledzie z Rodzynkami

Grecka Zapiekanka

Bardzo czasochłonna zapiekanka w mojej dzisiejszej wersji…

zobacz przepis
Grecka Zapiekanka

Tarta z Lubczykiem i Pomidorami

Ładna i smaczna. Nadzienie jest dość lekkie, bo na bazie…

zobacz przepis
Tarta z Lubczykiem i Pomidorami

Cannelloni z Tuńczykiem i Pesto z Suszonych Pomidorów

Cannelloni i tuńczyk to standardowe połączenie. Dziś z…

zobacz przepis
Cannelloni z Tuńczykiem i Pesto z Suszonych Pomidorów

Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Udany pomysł. Doskonałym akcentem jest zarówno duża…

zobacz przepis
Cannelloni z Kurkami i Koperkiem z Pesto z Rukoli

Suszone Pomidory

Można je kupić w delikatesach, ale jaka frajda ususzyć…

zobacz przepis
Suszone Pomidory

Cannelloni ze Szpinakiem i Bursztynem

Zadanie główne: dobrze ugotować makaron. Nie może być…

zobacz przepis
Cannelloni ze Szpinakiem i Bursztynem

Tarta z Kurkami i Koperkiem

Bardzo dobra tarta. Kurki lubią koperek. I to nawet…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami i Koperkiem

Toskańska Zupa Cebulowa

W mojej kuchni na blacie znowu leży książka…

zobacz przepis
Toskańska Zupa Cebulowa

Słodka Wątróbka

Tykocin, restauracja żydowska Tejsza. Zamiast najlepszego…

zobacz przepis
Słodka Wątróbka

Babka Ziemniaczana z Szałwią

Z blendera czy nie? Oto jest pytanie. W blenderze starłam…

zobacz przepis
Babka Ziemniaczana z Szałwią

Tarta z Kurkami

Kurki dopisały w tym roku… Co prawda w lesie…

zobacz przepis
Tarta z Kurkami

Mini Caprese

Idealny pomysł na przyjęcie. Malowniczo, pysznie i…

zobacz przepis
Mini Caprese

Quiche Lorraine z Cebulą i Winem

Kolejny pomysł na tartę, dość tym razem wyrafinowany…

zobacz przepis
Quiche Lorraine z Cebulą i Winem

Zapiekanka z Tuńczykiem i Beszamelem

150 g makaronu (może być razowy) 1 ząbek czosnku 100…

zobacz przepis
Zapiekanka z Tuńczykiem i Beszamelem

Fritatta z Kurkami

Danie do bólu proste i do bólu pyszne. Do przyrządzenia…

zobacz przepis
Fritatta z Kurkami

« Poprzednie 1 2 3 Następne »