1. Skip to navigation
  2. Skip to content

Chobot design

Chobot design
Chobot design facebook
  • Meble kuchenne
    • Angielskie
    • Hamptons
    • Nowoczesne
    • Skandynawskie
    • Loftowe
    • Prowansalskie
    • Klasyczne
    • AGD Smeg
    • AGD Miele
    • AGD Electrolux
    • Lacanche
    • Shaws of Darwen
  • Meble na wymiar
    • Meble łazienkowe
    • Meble salonowe
    • Meble dziecięce
    • Meble przedpokojowe
    • Stoły
    • Garderoby
    • Inne
  • Drzwi
    • Angielskie
    • Nowoczesne
    • Kolekcja
  • Meble kontraktowe
    • Hotelowe
    • Biura
    • Restauracyjne
    • Sklepowe
    • Stoły
    • Inne
    • Portfolio
  • O nas
    • Kim jesteśmy?
    • Ludzie
    • Zobacz produkcję
    • Jak zamówić?
    • Ekspozycja
  • Ludzie
  • Zobacz produkcję
  • Jak zamówić?
  • Realizacje
    • Kuchnie
    • Drzwi
    • Meble Kontraktowe
    • Meble na Wymiar
    • Wyprzedaż
  • Kontakt
    • Projektanci
      • Andrzej Jackiewicz
      • Bogdan Hryniszyn
      • Katarzyna Dobiesz
      • Weronika Brala
      • Katarzyna Chylińska
    • Polityka prywatności
    • Napisz do nas
  • Blogi
    • Blog Projektancki
    • Blog kulinarny
  • Inspirujemy
    • Leitmotiv
      • Dynia
      • Grzyby
      • Szparagi
      • Ziemniak
    • Top & Goście
  • Know How
    • Ciasta
    • Dodatki
    • Sosy & Pasty
    • Spiżarnia
    • Święta
      • Boże Narodzenie
      • Wielkanoc
  • Menu główne
    • Ciasto w roli głównej
      • Pasta
      • Pizza & Chleb
      • Placki & Pierogi
      • Tarta & Wypieki
    • Filiżanka & Szkło
    • Mały talerz
      • Przekąski & Ser
      • Sałatki
      • Śniadania
      • Zapiekanki
    • Mięsa
    • Słodka & Słona woda
    • Słodkości
    • Talerz głęboki
  • Podróżujemy
    • Afryka & Bliski Wschód
      • Kuchania Arabska
      • Kuchnia Żydowska
    • Ameryka
      • Meksyk
    • Azja
      • Chiny
      • Indie
      • Japonia
    • Europa
      • Francja
      • Grecja & Chorwacja
      • Polska
      • Włochy
Strona główna > Blog kulinarny > Menu główne > Mięsa

blog

Ulubione przepisy naszego autorstwa

Schab orientalny wg Okrasy

Składniki (na 2-4 osoby): schab (lub polędwiczka…

zobacz przepis
Schab orientalny wg Okrasy

Czekoladowy sos do mięsa mole

Składniki: cebula dorbno pokrojona w kosteczkę…

zobacz przepis
Czekoladowy sos do mięsa mole

Kurczak z rabarbarem

Składniki (na 2 osoby): pierś kurczaka pokrojona w…

zobacz przepis
Kurczak z rabarbarem

Polędwiczka wieprzowa w sosie sojowym

Składniki: polędwiczka wieprzowa marynata: oliwa z…

zobacz przepis
Polędwiczka wieprzowa w sosie sojowym

Kurczak curry z bananami

Składniki: około 400g piersi kurczaka pociętej na…

zobacz przepis
Kurczak curry z bananami

Kurczak orientalny ze szparagami i czarnym ryżem

Składniki: kurczak (pierś) pokrojony w kawałki o…

zobacz przepis
Kurczak orientalny ze szparagami i czarnym ryżem

Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

SKŁADNIKI: sznycle z mięsa indyka – utłuc…

zobacz przepis
Sznycle z sosem cytrynowo-kaparowym wg Makłowicza

Boeuf Strogonow

Składniki: 500 g mięsa wołowego, pokrojonego w paski 1…

zobacz przepis
Boeuf Strogonow

Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Składniki: pół kilo wołowiny pokrojonej w kawałki…

zobacz przepis
Gulasz wołowy z chili, imbirem i kminem

Kurczak w mleku kokosowym z chili

Składniki: piersi kurczaka pokrojone na małe kawałki…

zobacz przepis
Kurczak w mleku kokosowym z chili

Kurczak po toskańsku

SKŁADNIKI: kilka podudzi lub innych kawałków kurczaka…

zobacz przepis
Kurczak po toskańsku

Kaczka w sosie pomarańczowym wg Ricka Steina

Nie zdążyłam nagrać programu, więc do przepisu…

zobacz przepis
Kaczka w sosie pomarańczowym wg Ricka Steina

Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Słodko Kwaśnym Sosie Grzybowym

Kurczak w Sosie Pomarańczowym

Porcja na dwie osoby: około 400 – 500 g piersi…

zobacz przepis
Kurczak w Sosie Pomarańczowym

New York Steak

Cała sztuka polega na nabyciu odpowiedniego kawałka…

zobacz przepis
New York Steak

Klasyczna Kaczka

Kaczkę (nogi, piersi) zamarynować z minimalną ilością…

zobacz przepis
Klasyczna Kaczka

Polędwica Wołowa z Sosem Bearnaise

Polędwicę należy posolić i popieprzyć i smażyć z…

zobacz przepis
Polędwica Wołowa z Sosem Bearnaise

Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

SKŁADNIKI: posiekana tasakiem wieprzowina (około 200…

zobacz przepis
Wieprzowina po Chińsku ze Szparagami

Tarta z Kurczakiem w Winie

‎250 g mąki, 125 g masła,  szczypta soli i kurkumy…

zobacz przepis
Tarta z Kurczakiem w Winie

Kurczak Curry z Woka

Składniki: 500g kurczaka pokrojonego na kawałki ok 2cm…

zobacz przepis
Kurczak Curry z Woka

Kurczak Chilli z Orzechami Nerkowca

Składniki: 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 1 łyżka wody…

zobacz przepis
Kurczak Chilli z Orzechami Nerkowca

Wieprzowina po Kantońsku

SKŁADNIKI: 1 jajko 1 łyżka mąki kukurydzianej 250 g…

zobacz przepis
Wieprzowina po Kantońsku

Gulasz Wołowy z Ciemnym Piwem

„Comfort Food” ;-) Nowe określenie na coś, co…

zobacz przepis
Gulasz Wołowy z Ciemnym Piwem

Kurczak w Tempurze ze Słodkim Sosem Chili

SKŁADNIKI: 600 – 700 g kawałków kurczaka bez…

zobacz przepis
Kurczak w Tempurze ze Słodkim Sosem Chili

Kurczak z Cytryną i Miodem

Lubię dania, które nie tylko dobrze smakują, ale…

zobacz przepis
Kurczak z Cytryną i Miodem

Kurczak w Winie

Jeden z moich ulubionych przepisów. Zawsze robi furorę…

zobacz przepis
Kurczak w Winie

Pomarańczowa Wołowina Seczuańska

Według klasycznych zasad kuchni chińskiej: długie…

zobacz przepis
Pomarańczowa Wołowina Seczuańska

Słodka Wątróbka

Tykocin, restauracja żydowska Tejsza. Zamiast najlepszego…

zobacz przepis
Słodka Wątróbka

Fajita

Danie z kuchni meksykańskiej, choć wydaje się bardzo…

zobacz przepis
Fajita

Cymes z Kolendrą

Lubię słodkie mięso z suszonymi owocami. Dlatego często…

zobacz przepis
Cymes z Kolendrą

Cymes

Cymes to po prostu coś pysznego, smakowitego…

zobacz przepis
Cymes

Grecki Kebab Bogdana

Mój przepis to coś na podobieństwo kuchni…

zobacz przepis
Grecki Kebab Bogdana

Muchen Tuchen

Dla każdego, kto oglądał komedię „Nie zadzieraj…

zobacz przepis
Muchen Tuchen

Kuchnia Chińska: Sałata z Wieprzowiną

Chiński sposób na mięso w woku jest wart zapamiętania i…

zobacz przepis
Kuchnia Chińska: Sałata z Wieprzowiną

Kuchnia Chińska: Wrap z Mięsem w Sosie Ostrygowym

Mój nowy nabytek to wok. Pierwsza potrawa i inwestycja…

zobacz przepis
Kuchnia Chińska: Wrap z Mięsem w Sosie Ostrygowym

Kuchnia Chińska: Wieprzowina w Sosie Ostrygowym

Kolejny fantastyczny program BBC – kuchnia chińska…

zobacz przepis
Kuchnia Chińska: Wieprzowina w Sosie Ostrygowym

Kuchnia Indyjska: Wieprzowina Curry z Pierożkami

Dla mnie kuchnia indyjska stała się naprawdę prosta i…

zobacz przepis
Kuchnia Indyjska: Wieprzowina Curry z Pierożkami

Kuchnia Indyjska: Wrap z Kurczakiem z Pieca Tandoor

Fajny przepis (według Anjum Anand) – bo bez…

zobacz przepis
Kuchnia Indyjska: Wrap z Kurczakiem z Pieca Tandoor

Prawie jak Calzone

Zrobienie takiego jedzonka jest według mnie proste i…

zobacz przepis
Prawie jak Calzone

Kuchnia Indyjska: Wieprzowina Vindaloo z Rejonu Goa

Niby banalne, a jednak jaki smak… Kolejny przepis z…

zobacz przepis
Kuchnia Indyjska: Wieprzowina Vindaloo z Rejonu Goa

Kuchnia Indyjska: Kurczak z Kokosem

Program „Indian Food Made Easy” z BBC ma…

zobacz przepis
Kuchnia Indyjska: Kurczak z Kokosem

Kuchnia Indyjska: Kurczak Punjabski

Kuchnia Indyjska to przyprawy, przyprawy, przyprawy……

zobacz przepis
Kuchnia Indyjska: Kurczak Punjabski

Zapomniane Hity: Chateaubriand i Sos Bearnaise

Nigella Lawson przypomniała mi smak także mojego…

zobacz przepis
Zapomniane Hity: Chateaubriand i Sos Bearnaise

Kura Curry Coco

Curry to mieszanka przypraw. Ma piękny, żółty kolor…

zobacz przepis
Kura Curry Coco

Kurczak w Karmelu

Jak upiec kurczaka wykwintnie i …zupełnie inaczej?…

zobacz przepis
Kurczak w Karmelu

Kurczak Pieczony z Boczkiem

Fajny pomysł, prosty i z piekarnika. I dość efektowny.…

zobacz przepis
Kurczak Pieczony z Boczkiem